EXCLUSIV: Cornel Băjău nu mai e comandantul Poliţiei Reşiţa!

Florin Vîlnei, vicepreşedintele Sed Lex, a comentat la RTV imaginile compromiţătoare care îl înfăţişează pe Cornel Băjău petrecând alături de interlopi din Reşiţa implicaţi în infracţiuni cu violenţă şi nu numai.

UPDATE, ora 16.30

“În cursul zilei de astăzi, 21 iunie a.c., ofiţerul de poliţie a depus o contestaţie la actul administrativ întocmit pentru aplicarea sancţiunii împotriva sa, contestaţie ce va fi analizată şi soluţionată la nivelul Inspectoraului General al Poliţiei Române în termen de 15 zile de la primirea acesteia. Totodată, începând cu data de 21.06.2013, ofiţerul a fost delegat pe o funcţie inferioară, de execuţie, din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Municipiului Caransebeş. Urmare a apariţiei unor noi elemente privind comportamentul necorespunzător în societate a ofiţerului, conducerea I.P.J. Caraş-Severin analizează posibilitatea declanşării unei noi cercetări prealabile”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Caraş-Severin.

UPDATE, ora 15.15

Cornel Băjău a plecat în urmă cu câteva minute din sediul IPJ Caraş-Severin, nu înainte de a afla că a fost retrogradat. Cel mai probabil, acesta va fi delegat, în locul său urmând să fie numit un interimar, cel puţin până în momentul în care Inspectoratul General de Poliţie va analiza contestaţia făcută de Băjău faţă de măsurile dispuse împotriva sa la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Fotografiile apărute astăzi în presă, care demonstrează legăturile foarte apropiate dintre comandantul Poliţiei Municipiului Reşiţa şi interlopii din Dealul Crucii, au generat reacţii vehemente chiar din partea colegilor omului legii. Inspectorul-şef al IPJ Caraş-Severin, Grigore Stolojescu, a recunoscut că imaginea instituţiei pe care o conduce şi a Poliţiei Române în general a fost grav afectată în urma acestui scandal şi a spus că superiorii de la Bucureşti sunt singurii care vor hotărî soarta lui Cornel Băjău.

Florin Vîlnei, vicepreşedintele Sed Lex, este mult mai vehement. ,,Eu niciodată nu am luat apărarea colegilor mei în astfel de cazuri, din contră, aici trebuie luată o măsură radicală, cercetare disciplinară şi cea mai drastică măsură care se poate lua. Acest coleg al nostru trebuie să dea exemplu prin probitate morală, prin comportament, trebuie să aibă grijă cu cine se aşază la masă. Cei de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi-au făcut datoria, în sensul că au ieşit la iveală aceste imagini cu colegul nostru când stătea la masă cu aceşti oameni suspectaţi de comiterea unor fapte de natură penală”, a spus sindicalistul.

Cercetat şi sancţionat

Potrivit unui comunicat de presă primit la redacţie, ,,La data de 20 mai 2013, conducerea IPJ Caraş-Severin a declanşat procedura cercetării prealabile a şefului Poliţiei Municipiului Reşiţa pentru «comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, de natură să aducă atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei » şi «încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri şi restricţii stabilite pentru poliţişti », aceasta definitivându-se la 24 mai 2013, când ofiţerul desemnat cu efectuarea cercetării prealabile a propus sesizarea Consiliului de disciplină care a fost numit la 29 mai. În şedinţa acestui organism colectiv de analiză juridică şi profesională a abaterilor comise de poliţist şi a modului în care acestea au fost cercetate din data de 6 iunie 2013 s-a propus, cu majoritate de voturi, sancţionarea comisarului-şef de poliţie Băjău Cornel  cu trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut”.

În prezent, actul administrativ întocmit de aplicare a sancţiunii a fost contestat de ofiţer în termenul prevăzut de lege.

 CITEŞTE ŞI: Şeful Poliţiei Reşiţa chefuia cu interlopii!

foto: argument-cs.ro