Colțul de rai din Clisura Dunării, ocolit de turiști pe timp de iarnă

Situată în zona de sud a județului Caraș-Severin, pe malul stâng al Dunării, la intrarea în Clisura Dunării, comuna Coronini, binecuvântată cu nenumărate frumuseți naturale, a devenit un loc extrem de tatonat de turiști din toate colțurile țării pe timp de vară, însă datorită lipsei obiectivelor în extrasezon, peste oaza de liniște se așterne un somn adânc, totul rămânând inert până la apariția razelor soarelui primăvăratic.

Din punctul de vedere al climatului turistic, comuna condusă de Ilie Boboescu are peste 5 pensiuni clasificate de Ministerul Turismului, iar faptul că numărul locurilor de cazare depășește cifra 100 îl determină pe primar să înainteze documentele necesare, astfel încât Coronini să fie declarată stațiune turistică de interes local, lucru care ar aduce nenumărate beneficii atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere turistic, zonei.

Dincolo de peisajul de poveste, de-a dreptul fascinant și captivant, majoritatea vizitatorilor aleg să treacă pragul comunei conduse de Boboescu datorită faptului că papilele gustative nu-și pot înfrâna pornirile în fața a tot felul de preparate din pește, Coronini fiind cunoscută în zonă drept o comunitate de pescari.

Odată servit ingredientul de bază cu nenumărate beneficii asupra organismului uman, turiștii pornesc să descopere minunățiile caracteristice locului: Cetatea Ladislau (pentru care s-au alocat peste 4 milioane de euro, un proiect ce vizează conservarea, protecția și valorificarea patrimoniului cultural), Peștera Gaura cu Muscă sau Peștera Columbacă (denumirea provenind de la faptul că, pe vremuri, în grotă trăiau muștele columbace a căror înțepătură era fatală pentru vitele oamenilor), Peștera Fereastra Chindiei, satul de cehi, unde localnicii produc un anumit timp de brânză dulce de vacă, un tip de brânză pe care nu-l produce oricine.

În ciuda numărului mare de vizitatori există totuși câteva probleme pe care edilul-șef Boboescu le identifică, probleme care înfrânează cumva turismul în zonă: „O primă problemă se referă la spațiile de cazare. Pe timp de vară ne vizitează foarte mulți turiști, însă nu avem atâtea locuri încât să-i cazăm pe toți. Pe de altă parte, deși lucrurile s-au mai îmbunătățit anul acesta, spre deosebire de alți ani, infrastructura continuă să fie o barieră în calea celor interesați să ne calce pragul. Iar a treia problemă se referă la faptul că trebuie să ne gândim asupra unor soluții prin care să atragem turiști și în extrasezon”.

Mai mult decât atât, în contextul în care sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar majoritatea oamenilor sunt în căutarea locului ideal pentru a petrece, așa cum se cuvine, noaptea dintre ani, Ilie Boboescu a explicat că anul acesta nu a primit solicitări din partea doritorilor în acest sens.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/