Un copil a murit împușcat din cauza unor foști șefi din Poliția și Jandarmeria Caraș-Severin! Nu le-a păsat!

Tribunalul Caraș-Severin a pus cătușe pe mâinile pătate de sânge ale lui Ioan Pop și Nicolae Cernea, mari șefi în inspectoratele de jandarmi și poliție din Caraș-Severin care au înarmat cu dispreț față de lege și față de dreptul la viață al cetățenilor pe oricine a băgat adânc mâna în buzunar!

Prim-procurorul DIICOT Caraș-Severin, Carmen Vrânceanu, a prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin, în detaliu, modul de operare al grupului infracțional care a pus arme de foc în mâna oricui, precum și o parte din consecințele acțiunilor iresponsabile ale unor oameni care au îmbrăcat uniforme militare. Ioan Pop și Nicolae Cernea scoteau pe bandă rulantă permise de portarmă, după cum arată DIICOT. Cei doi stabileau graficul de desfășurare a cursurilor obligatorii, de fiecare, dată în 15 zile calendaristice consecutive, incluzând sărbători legale și zile nelucrătoare. Asta din dorința de a finaliza cât mai repede un lot de cursanți fără însă ca aceste cursuri să fie susținute! „Din probele deja administrate în cauză rezultă că acești cursanți nu numai că nu au participat la cursuri, dar nu au participat nici la ședința de mânuire a armamentului și de executare a tragerilor într-un poligon autorizat. Au fost audiați în cauză un număr de 12 cursanți care au participat la examenul de absolvire din 04.12.2019, examinare întreruptă de perchezițiile efectuate în cauză, iar conform celor declarate de cursanți aceștia nu au participat la NICIUN curs de pregătire teoretică, iar în ceea ce privește pregătirea practică aceștia s-au deplasat la poligon în două zile unde au efectuat de fiecare dată doar 2 ore/zi pregătire practică în loc de 8 ore/zi”, reține procurorul DIICOT. Și ca să nu existe vreun dubiu, în sensul că acești posesori de arme de foc chiar știu să le folosească, trebuie subliniat că au recunoscut că au primit un lot de subiecte rezolvate. Chiar de la Nicolae Cernea. Astăzi, angajat al firmei lui Ioan Pop, ieri, șef la Serviciul Arme în Poliția Caraș-Severin. 

La finalizarea celor 15 zile calendaristice se organiza examenul de absolvire la care toți cursanții, fără să fi participat la cursurile minime necesare, primeau pe e-mail lotul de subiecte cu rezolvarea aferentă, subiecte din care în mod cert 20 făceau obiectul examenului de absolvire. „Pentru a se asigura că toți cursanții vor absolvi, Nicolae Cernea personal îi organiza în dimineața zilei de examinare, îi chema în sala de concurs înaintea supraveghetorilor, îi instruia încă o dată și dacă era nevoie îi mai corecta și pe perioada desfășurării examinării, plimbându-se printre bănci”, subliniază procurorul de caz. De aici, obținerea dreptului de portarmă era doar o formalitate. 

Chiar dacă au lucrat o viață în Poliție și Jandarmerie, Cernea și Pop au ignorat pericolul social concret născut din acordarea dreptului de portarmă și utilizarea unei arme de către o persoană total neinstruită. Pericolul social concret este cu atât mai mare cu cât absolvenții cursului puteau solicita fie o armă neletală, dar și o armă letală. Iar ca totul să fie foarte ușor de înețeles, a fost prezentat cazul tragic din luna august a acestui an, când un fost cursant al SC POP TIR SPORTIV SRL, accidental, și-a împușcat mortal fratele la o partidă de vânătoare. Între Cernea și Pop a fost interceptată atunci o convorbire, dar că puțin le-a păsat acestora că un copil a fost ucis de o armă pusă iresponsabil tocmai de ei în mâna unei persoane total neinstruite e dovedit de ceea ce a urmat. Au dat dreptul și altor persoane neinstruite să dețină, să poarte și să folosească arme letale sau neletale. 

gif card de energie dacus 1000x100

 

 

foto: arq.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/