Colterm va funcționa în condiții optime iarna aceasta. Primarul Robu a luat un credit de la Guvern

Deși societatea Colterm este în continuare împovărată de datorii istorice, primarul Nicolae Robu spune că problema pentru iarna aceasta e rezolvată. Așadar, timișorenii care nu au centrale pe gaz pot sta liniștiți că nu vor rămâne nici fără încălzire în calorifere, nici fără apă caldă la robinete. Despre casieriile pe care compania le va deschide în cele două mall-uri din oraș, edilul spune că se va interesa.


Primarul spune că l-a convins pe Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, să acorde bani pentru ca Timișoara să nu riște o adevărată catastrofă, dacă cei de la Colterm rămâneau din nou fără combustibil pentru încălzirea apei. Edilul a precizat că reprezentantul Guvernului României i-a dat doar un credit, întrucât legea nu prevedea o finanțare nerambursabilă. „Creditul este deja ordonat. Banii au venit, au fost deja virați către Colterm. Prin urmare, avem liniștea că trece acestă iarnă fără riscul că vom întrerupe agentul termic. Putem să plătim gazul, cărbunele, transportul cărbunelui. Deci sub aceste aspecte, suntem liniștiți. Creditul era necesar, absolut necesar”, a precizat edilul.

În perioada imediat următoare, Colterm urmează să deschidă două casierii la cele două mall-uri din oraș. Edilul spune că va verifica oportunitatea ideii. „Voi discuta cu conducerea Colterm, presupun că ei au făcut lucrurile acestea pentru a îmbunătăți rata de încasare. De obicei, în mall, spațiile noastre se obțin fie gratuit, fie la prețuri foarte mici, pentru că și mall-ul are interes ca oamenii să aibă un motiv să vină acolo. În mod cert, Colterm nu are nevoie de încărcare cu cheltuieli”, a mai spus Robu, povestind cum el i-a determinat pe cei de acolo să reducă costurile și astfel, în prezent, să fie pe profit, dar să „tragă” datoriile istorice.

Sursa foto: ziuadevest.ro