Viceprimarul Dragoş Enache, afară din Consiliul Local! Luca Mălăiescu nu vrea să aleagă noul viceprimar!

Actualul viceprimar al orașului Oțelu Roșu, Dragoş Enache, va părăsi până la urmă executivul Primăriei, după ce a fost găsit de ANI în incompatibilitate de funcții. Primarul Luca Mălăiescu îi lasă mască pe consilierii social-democrați, anunţând că nu va propune niciun consilier pentru funcția de viceprimar.

Decizia aparține șefului PSD Oțelu Roșu, vicepreședinte al organizației județene, Luca Mălăiescu. Edilul le-a spus colegilor de partid din Consiliul Local să facă ei propunerea pentru următorul viceprimar, pentru că PSD are majoritate și el va lucra la fel de bine până la finalul mandatului cu acea persoană, așa cum a lucrat și cu Dragoș Enache.

„Din păcate, a venit la primărie și sentința definitivă de la Agenția Națională de Integritate și avem obligația legală ca, în prima ședință de Consiliu Local, ce se va desfășura în luna decembrie, să-l excludem pe Dragoș Enache, în primul rând din funcția de consilier local, incompatibilă, care i-a dat dreptul să fie ales în funcția de viceprimar. Dragoș este în pensie, dar cred că ar fi dorit să-și termine mandatul, mai ales că este de o viață în primărie. Noi, social-democrații, avem majoritate în Consiliu și cred că ar fi mai mulți consilieri care își doresc funcția de viceprimar; or, de această dată, am fost democrat 100%: am convocat o ședință cu organizația PSD cu consilierii și, pentru că mai este un an și ceva până la încheierea mandatului, voi lăsa să decidă organizația. Nu mă implic absolut deloc, pe cine votează ei din actualii consilieri, acela va deveni viceprimar”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Edilul a mai explicat că legea nu obligă votarea viceprimarului în prima ședință când este exclus actualul viceprimar, astfel că, cel mai probabil, Primăria Oțelu Roșu nu va avea viceprimar până la începutul anului viitor.

„De data aceasta au rămas și colegii din organizație surprinși, pentru că de obicei trebuie să recunosc că am fost destul de autoritar. De data aceasta chiar nu mă voi implica deloc”, a mai menționat Luca Mălăiescu.

Edilul nu s-a ferit să recunoască, însă, că pentru viitorul mandat, dacă va fi ales de cetățeni, va pregăti un viceprimar mai tânăr. „Mă gândesc la un viceprimar cu o vârstă până în 50 de ani, mai tânăr și chiar și consilierii locali, o să vedeți, în 2020 vor fi foarte mulți tineri promovați. Chiar vreau să reînnoiesc echipa și, cum am luat decizia să mai candidez pentru un nou mandat, vreau să las în urma mea o echipă tânără, să aibă timp să mai învețe în cei 4 ani cât va sta lângă mine. Pot să spun că, în proporție de 80%, organizația este pregătită în acest sens, am discutat cu ei, se cunosc… Şi în cadrul Primăriei, la ora actuală, pot să spun că am reușit să avem o echipă bună, dar mi-au trebuit 6 ani, deci a durat ceva. Nu poți să vii după un an de zile și să ai și echipă bună și să meargă totul strună! La ora actuală pot spune că la Oțelu Roșu e o echipă bună în primărie și angajații își fac treaba poate mai mult decât sunt recompensați cu salariile actuale”, a mai adăugat primarul orașului de pe Valea Bistrei.