Colterm va asigura căldura și apa caldă timișorenilor și în următorii cinci ani

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primăria Timișoara se pregătește să încheie un nou contract cu Colterm privind furnizarea căldurii și a apei calde în următorii cinci ani. Documentul va fi supus votului marți, în ședința Consiliului Local Timișoara.

Primăria Timișoara anunță că va încheia un nou contract de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică a orașului către Colterm. Astfel, consilierii locali sunt chemați marți, de la ora 17.00, în regim online, la o ședință a Adunării Generale a Acționarilor Colterm, pentru aprobarea acestui contract. Întâlnirea va fi precedată de o ședință „de îndată” a Consiliului Local Timișoara pentru aprobarea aceluiași contract.

Reprezentanții primăriei anunță că în acest mod vor să se asigure că serviciul de termoficare se va desfășura în următorii cinci ani „în conformitate cu prevederile legale”.

Vechiul contract de delegare a activității de termoficare a fost încheiat în 2006, pe 15 ani, expirând anul acesta. Din acest motiv, noul contract, în conformitate cu avizul primit de la Consiliul Concurenței, va fi încheiat pe o perioadă de 5 ani. Acesta a fost redactat în ultimele luni de specialiștii Primăriei Timișoara, împreună cu cei ai Colterm și cu sprijinul echipei de avocați angajată pentru sprijinirea municipalității în chestiunile juridice legate de termoficarea centralizată a orașului”, a informat Primăria Timișoara.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Potrivit reprezentanților instituției, până anul acesta, primăria avea încheiate cu Colterm trei contracte: două de concesiune pe o perioadă de 49 de ani și unul de delegare pe o perioadă de 15 ani. Acum, cele trei contracte vor fi unificate într-unul singur.

Explozia prețurilor la energie, la nivel național, coroborat cu managementul dezastruos din ultimii ani, a dus Colterm într-o situație extrem de dificilă.  De aceea, în ultimele luni, cu ajutorul specialiștilor, am lucrat intens la redactarea acestui document, pentru ca, după 15 ani, să avem un contract bine făcut. Avem nevoie de o bază ordonată, curată, pe care putem construi. Odată cu încheierea acestui contract, ne asigurăm că serviciul de termoficare din municipiu se desfășoară în conformitate cu legislația, atât la nivel național, cât și la nivel european”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Ședința de plen de marți va fi urmată de o întrunire a Adunării Generale a Acționarilor Colterm, în cadrul căreia va fi ales și noul Consiliu de Administrație al societății de termoficare.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/