Un nou pas, în valoare de 500.000 de euro, pentru realizarea minicenturii Timișoarei

Consiliul Județean Timiș face un pas important cu scopul de a realiza o minicentură a Timișoarei, pentru fluidizarea traficului. Astfel, recent a fost scoasă la licitație proiectarea și execuția unui sens giratoriu pe centura mică, la Dudeștii Noi.

Cu aproape 500.000 de euro, Consiliul Județean Timiș intenționează să realizeze un sens giratoriu în localitatea Dudeștii Noi, la intersecția drumului județean 692A cu Drumul Comunal 46. Concret, noul sens giratoriu va fi amenajat pe minicentura Timișoarei, care va fi formată în jurul orașului din drumuri județene, cu scopul fluidizării traficului. Recent, CJ Timiș a scos la licitație proiectarea și execuția acestui sens giratoriu.

Amplasamentul investiției se află în comuna Dudeștii Noi. Pe traseul drumului județean DJ 692A Sânandrei – Becicherecu Mic care străbate localitatea Dudeștii Noi de la est la vest, se găsește o intersecție în cruce, cu drumul comunal DC 46, pe partea stângă, respectiv cu o stradă rurală principală, pe partea dreaptă. Drumul comunal DC 46 asigură legătura cu municipiul Timișoara (DN 6) și este un drum cu 2 benzi de circulație. Având în vedere siguranța redusă a circulației autovehiculelor datorită razelor mici și insuficiente, de racordare la drumul județean ale drumului comunal, mai ales în cazul autovehiculelor lungi sau articulate precum și datorită inserției dificile a autovehiculelor de pe drumul comunal pe drumul județean, sunt necesare lucrări de amenajare a intersecției”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Pe lângă realizarea sensului giratoriu, CJ Timiș își propune să amenajeze trotuarele, să ilumineze sensul giratoriu și trecerile de pietoni proiectate. De asemenea, va apărea o zonă verde în interiorul sensului giratoriu.

Valoarea estimată a contractului se ridică la aproape 500.000 euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 20 octombrie, la ora 15.00.