Colterm, situație critică! Primăria Timișoara n-are bani pentru certificatele de poluare

colterm fritz

Colterm se află într-o situație delicată. Asta pentru că Primăria Timișoara nu a reușit să facă rost de banii necesari cumpărării certificatelor de poluare.

Societatea de termoficare a Timișoarei ar putea intra într-un nou blocaj, în viitorul apropiat. Dominic Fritz a anunțat că Primăria Timișoara nu are banii necesari pentru a cumpăra certificatele de poluare pentru Colterm. Termenul limită pentru achiziționarea lor este sfârșitul lunii aprilie. În caz contrar, Colterm se va alege cu o nouă amendă usturătoare.

Eu continui să spun că Colterm are o conducere, printre alții, și administratori judiciare care primesc 20.000 euro pe lună pentru munca lor și mă aștept ca ei să facă parte din soluție. Noi ca primărie avem toată deschiderea și chiar muncim în fiecare zi, facem parte din întâlniri la bănci, căutăm alte variante ca Colterm să poată să cumpere aceste certificate. Ce este clar și asta am susținut întotdeauna: noi nu putem să cumpărăm aceste certificate pentru Colterm și nici nu putem să facem o plată cash din banii Primăriei Timișoara de 100 milioane lei de azi pe mâine, tocmai pentru că acești bani nu există. Dacă asta se va întâmpla, (n.r. oprirea sistemului de termoficare din luna mai) este un semn de întrebare. Acum eu înțeleg că cei care au responsabilitate încearcă să spună că este o situație serioasă și este o situație serioasă. În același timp, eu am încredere că sistemul de termoficare în Timișoara va supraviețui. Am depus mai multe proiecte și de investiții, avem o rețea funcțională și trebuie găsite soluții astfel încât ceea ce este posibil tehnic să poată continua și legal. Sunt sigur că aceste soluții vor fi găsite”, a declarat Dominic Fritz.

Întrebat despre faptul că societatea Colterm vrea să dea Primăria Timișoara în judecată pentru a recupera o datorie de aproape 70 milioane lei, edilul-șef a precizat că instituția pe care o conduce nu a făcut altceva decât să respecte legea.

celtic transilvania 1000x100px

Suntem ferm convinși că am respectat legea, exact așa cum a fost făcută anul trecut de către Guvern. Am dat mai departe banii veniți de la Guvern, nu au ajuns altundeva, și forma în care ni s-a cerut să dăm mai departe acești bani o considerăm legală. Sunt instituții de stat care împărtășesc punctul nostru de vedere, sunt alte instituții de stat care împărtășesc punctul de vedere al Colterm și vom vedea cum se rezolvă”, a afirmat Dominic Fritz.