Colterm, o nouă licitație de aproape 1 milion de euro

Colterm SA Timisoara

Colterm a lansat o licitație de aproape un milion de euro. Și nu pentru a cumpăra cărbuni sau gaze naturale pentru asigurarea încălzirii centralizate pentru iarna 2022 – 2023.

Potrivit site-ului de achiziții publice, regia de termoficare pune la bătaie 4.725.000 de lei pentru „serviciul de transfer deșeuri municipale de la Stația de Sortare Deșeuri Municipale Timișoara la Depozitul de Deșeuri Nepericuloase Ghizela.”

Caietul de sarcini are reguli clare atât despre cantitatea de deșeuri ce va fi tranferată, cât și despre dotările tehnice ale utilajelor. Contractul va avea o durată de un an.

„Recepția serviciului se va face săptămânal în baza unui centralizator, prin confirmarea documentului de control al cursei de către reprezentanții achizitorului și prin predarea avizelor de expediție confirmate de către reprezentanții deponeului”, aflăm din caietul de sarcini.

Se estimează că va fi transportată o cantitate de 85.800 de tone timp de un an și 400 de tone zilnic. Se vor efectua 2 transporturi zilnic, de luni până sâmbătă.

„Semiremorcile rutiere specializate pentru transferul deșeurilor vor îndeplini următoarele caracteristici minimale: descărcare pe partea spate din sistemul de podea autodescărcătoare (walking floor), să permită încărcare pe partea superioară, să dispună de elemente de etanșare care să nu permită scurgerea fluidelor în timpul transportului și de sistem de acoperire superioară cu prelate. Capacitatea utilă de transport, minimum 20 de tone”, mai aflăm din documentele licitației.

Ce stocuri sunt pentru sezonul rece?

În paralel, reprezentanții Colterm spun că se pregătesc intens pentru iarnă.

„Încheiem luna iulie cu un stoc de 19.000 tone de cărbune, urmând ca și în perioada următoare să continuăm aprovizionarea, în vederea asigurării totalului necesar, de 250.000 de tone, pentru sezonul rece următor. Precizăm că, în perioada imediat următoare, vor fi semnate și alte contracte pentru furnizarea de cărbune, în vederea acoperirii cantităților necesare pentru următorul sezon de funcționare a CET Sud. De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am înmagazinat, până în prezent, cantitatea de 10.958 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități)”, a transmis Colterm.

Totodată, Colterm a depus un proiect pentru finanțare prin PNRR care vizează înființarea unei centrale fotovoltaice cu puterea instalată de 10 MW, care ar urma să fie amplasată pe compartimentul depozitului de zgură și cenușă.

Urmează să mai fie depus un proiect pentru aceeași axă de finanțare. Acesta presupune înființarea unei fabrici de hidrogen-H la CET Sud.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/