Colterm începe repararea cazanelor. Compania de termoficare cumpără piese de 300.000 euro

colterm3

Colterm intenționează să facă primele investiții cu scopul de a moderniza sistemul de termoficare, astfel încât timișorenii să nu mai stea în frig și iarna viitoare. Mai precis, compania vrea să cumpere mai multe piese pentru a repara cazanele de la CET Sud, fiind dispusă să plătească peste 300.000 de euro.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunța la sfârșitul lunii aprilie mai multe măsuri care urmează să fie luate cu scopul de a moderniza sistemul de termoficare, iar locuitorii să nu mai dârdâie de frig și în iarna viitoare. Printre aceste măsuri se numără și repararea cazanelor și modernizarea CET Sud. Asta în condițiile în care, iarna trecută, vechile cazane instalate în anii ‘80 au suferit nu mai puțin de 20 de avarii. Așadar, de fiecare dată, Colterm a trebuit să întrerupă furnizarea căldurii pentru a le repara, explica edilul.

Iată că societatea Colterm a făcut un prim pas în acest sens. Astfel, la începutul săptămânii, compania a lansat o licitație publică în vederea achiziționării de piese de schimb pentru mori de cărbune, aferente cazanelor de abur nr. 1, 2 și 3 din CET Sud.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Din caietul de sarcini aflăm că aceste piese de schimb vor fi achiziționate în două loturi, fiind necesare „pentru execuția lucrărilor de mentenanță programate” la morile de măcinat cărbune.

Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 300.000 euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 23 mai, la ora 15.00.

 

 

banner 970 x 250