Pot fi văzute din nou filme la Cinema Victoria din Timișoara, după 30 de ani

cinema victoria

Timișorenii pot veni din nou la film, la Cinema Victoria din zona Bălcescu, după o pauză de 30 de ani. Aici are loc marți o gală specială a Festivalului Filmului European, care revine la Timișoara. Filmul care va fi proiectat este „Numere”, fiind unul despre războiul din Ucraina.

Cinema Victoria din Piața Bălcescu a fost reabilitat de către Primăria Timișoara, astfel că sala este pregătită să primească primii spectatori. Dominic Fritz anunță că, după o pauză de aproximativ 30 de ani, pe ecranul cinematografului Victoria se vor putea vedea din nou filme. Asta în condițiile în care la Timișoara revine Festivalul Filmului European, cu o gală specială în proaspătul modernizat Cinema Victoria.

Așadar, în 10 mai, de la ora 19.00, ne vedem la film: ”Numere”, în regia lui Oleg Sentsov, un film actual despre Ucraina, război și valorile europene în care credem. Mă bucur că Timișoara a fost aleasă gazda galei festivalului de film, în preambulul anului Capitalei Europene a Culturii. Infrastructura culturală atrage evenimente de bună calitate. De aceea, investițiile municipalității în sectorul cultural sunt anul acesta de peste 110 milioane lei. Victoria împreună cu celelalte cinematografe vor fi administrate de Centrul de proiecte și creșterea echipei de acolo cu oameni noi care să gestioneze evenimente culturale și să administreze aceste spații devine obligatorie. Fără personal de specialitate aceste clădiri vor rămâne doar niște ziduri frumos reabilitate, dar fără oameni și fără viață”, a afirmat primarul Timișoarei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Accesul la filmul care va fi proiectat marți seara pe ecranul de la Cinema Victoria se realizează prin rezervarea unor bilete cu taxă zero de pe platforma Eventbook.

În 2022, Festivalul Filmului European revine acolo unde îi este locul: pe marile ecrane. La Timișoara, Cinema Victoria a cunoscut o reabilitare istorică și e gata să intre în circuitul vieții culturale. Gala Festivalului Filmului European nu anticipează doar amplul program aflat la orizont, ci este un prilej de marcare a Zilei Europei și de afirmare a valorilor în care credem și pe care le apărăm împreună în Europa: libertatea, democrația, demnitatea și drepturile omului“, a declarat Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, organizatorul Festivalului Filmului European.

Anul acesta, la Festivalul Filmului European sunt selectate mai multe filme cu și despre Ucraina care vor fi prezentate publicului.

film numbers

banner 970 x 250