Colindul sfânt a ajuns de pe Valea Izei, la Oțelu Roșu

Tradiționalul concert de colinde din sala Casei de Cultură din Oțelu Roșu a reunit coruri de pe Valea Izei, Valea Timișului și Valea Bistrei. A atras atenția grupul de colindători al Școlii Populare de Arte „Ion Românu” din Reșița, clasa profesoarei Gabi Zaharia din Caransebeș, secția muzică populară.

Renumita cântăreață de muzică populară care locuiește de ani buni în Oțelu Roșu a interpretat la final două colinde. Asta după ce i-a lăsat pe tinerii elevi să interpreteze colinde, printre aceștia numărându-se și tânăra solistă Ana Jurj, o voce asemănătoare ca timbru vocal cu al renumitei Mariana Drăghicescu, de care să sperăm că vom mai auzi în următorii ani.

La finalul spectacolului, primarul Luca Mălăiescu a înmânat un plic cu 1.000 de lei părinților fostei eleve Alexandra Suciu, care a intrat cu media 10 la examenul de la Politehnică. Este al doilea an când administrația locală premiază elevii meritorii, astfel dând exemple de urmat elevilor din orașul de pe Valea Bistrei pentru a-i motiva să învețe și să-i facă mândri pe profesorii de la Liceul Bănățean. Menționăm că anul trecut primarul orașului a premiat primul elev cu suma de 1.000 de lei pentru că a reușit performanța de a intra cu nota 10 la Facultatea de Medicină din Timișoara.