Liderii de sindicat ai polițiștilor cărășeni, în dialog cu conducerea MAI

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut o întâlnire cu reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul”, Sindicatul Polițiștilor „Lege și onoare” Mureș, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Mehedinți, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Sistemul Național de Pașapoarte, Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, Sindicatul Polițiștilor Dolj, Sindicatul Liber al Polițiștilor din Caraș-Severin, Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual din I.P.J. Botoșani.

În cadrul întâlnirii, au continuat discuțiile despre stabilirea celei mai echitabile formule de acordare a unor drepturi salariale, pe structură și nu pe bază de pontaj, pentru categoriile de personal care beneficiază acum de majorarea pentru asigurarea continuității serviciului de la domiciliu. Reprezentanții MAI vor putea prezenta o variantă concretă după aprobarea bugetului și finalizarea simulărilor financiare. Măsura acordării sporului de permanență de 40% a fost introdusă în iunie 2017 cu aplicare până la 31 decembrie a.c.

Referitor la programul de lucru al angajaților, reprezentanții MAI au anunțat că săptămâna aceasta proiectul de ordin va fi introdus în procesul de transparență decizională, urmând să fie adus și în discuțiile Comisiei de Dialog Social.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, în cursul săptămânii proiectul de lege privind autoritatea polițistului în forma rezultată în urma procesului de transparență și a ședinței de dezbatere publică care a avut loc în data de 11 decembrie 2017 va fi transmis în procedură de avizare la ministere.

În paralel, MAI continuă să lucreze la modificarea Legii 360/2002 privind statutul polițistului.

Alte teme discutate în cadrul întâlnirii au mai fost: modificarea ordinului privind decontarea transportului, recunoașterea vechimii în specialitatea studiilor, modificarea condițiilor de muncă pentru anumite categorii de polițiști, asistența juridică a polițiștilor.

banner 970 x 250