Cadouri pentru toți reșițenii. Moș Crăciun a avut ajutoare speciale [FOTO]

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

În perioada sărbătorilor, gesturile frumoase sunt cele mai potrivite. Așa se face că Primăria Reșița și-a îndreptat atenția spre reșițenii mai puțin norocoși pentru a le aduce un strop de bucurie. Sprijinul a venit și din partea partenerilor germani, dar și din partea oamenilor simpli, dar cu suflet mare.

În preajma Crăciunului, reprezentanții administrației locale reșițene, dar și copiii din oraș au dăruit un strop de bucurie semenilor aflați în nevoie sau care marchează un moment special în viața lor.

Copiii cu rezultate școlare bune de la Moara Juracek, cei de la Centrele de Zi „Maria” și „ABC” au primit biciclete prin parteneriatul pe care Primăria Reșița îl are cu orășelul Niederviehbach din Germania. Nu au lipsit articolele de îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciurile.

Viceprimarul Adrian Dacica a participat, în calitate de coordonator al acestor acțiuni caritabile, și la premierea seniorilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie sau a celor care, în 2017, au sărbătorit 90 de ani de viață. Nici veteranii de război nu au fost trecuți cu vederea de reprezentanții municipalității și au fost vizitați la domiciliile lor. „Când vorbim despre Crăciun, vorbim despre fapte bune, vorbim despre dăruire și altruism, vorbim despre recunoștință și apreciere. M-aș bucura dacă astfel de gesturi nu le facem doar în preajma sărbătorilor. Ele trebuie să fie o conduită pentru toți cei care am avut șansa să avem o viață mai bună decât mulți dintre concetățenii noștri”, a declarat viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

1000x100 casa brutarului

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157663976141378″]

În plus, gestul copiilor care au donat sute de jucării la Atelierul Spiridușilor din Centrul Civic și-a atins țelul. Cadourile au fost trimise copiilor din Moniom, Câlnic, Țerova, Doman și Cuptoare. Viceprimarii Reșiței, consilieri locali și angajați ai Primăriei au format echipe și au jucat rolul de mesageri ai Moșului. „Prin acest demers am dorit și am reușit să oferim copiilor fără posibilități o jucărie, un prieten care să îi ajute să aibă o copilărie mai frumoasă și un Crăciun mai fericit. De aceea, pe această cale, dorim să le mulțumim copiilor care au renunțat la o jucărie pentru a le aduce bucurie altora, dar și părinților care îi încurajează să fie altruiști, pentru că ei știu cel mai bine cât de fericiți sunt copiii lor atunci când strâng în brațe, înainte de culcare, o jucărie moale și pufoasă”, transmit reprezentanții administrației reșițene.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01