Colectarea selectivă a deșeurilor nu e glumă la Berzasca! 44 de camere de supraveghere stau cu ochii pe cetățeni

Anul 2021 a fost un an greu pentru Primăria Berzasca din cauza subfinanțărilor care reprezintă constanta din fiecare an. În această situație, administrația locală a trebuit să acopere cheltuieli de anul trecut din bugetul de anul acesta, spune primarul Petru Nicolae Furdui care subliniază efortul făcut în acest sens și care l-a împiedicat să realizeze obiective notabile.

„Singurul lucru despre care pot să spun că l-am făcut bine și se simte ca efect este colectarea selectivă a deșeurilor. Am achiziționat pubele și saci menajeri pentru cele patru tipuri de fracții pe care le colectăm, adică pentru deșeurile care nu se reciclează, cele umede și cele din categoria metal, hârtie, carton și sticlă. Am reușit să montăm 44 de camere de supraveghere în punctele vulnerabile de pe raza comunei tocmai pentru a putea, prin această metodă, să diminuăm tendința oamenilor de a eluda legea și hotărârea Consiliului Local. Aceasta prevede clar cum se face colectarea deșeurilor în mod selectiv, să nu se mai arunce la voia întâmplării sau pe malurile râurilor.”, ne-a declarat edilul-șef.

Tot la capitolul realizări, primarul menționează achiziția unui utilaj, un camion dotat cu containere, necesar pentru autoritatea publică în activitatea de colectare a deșeurilor de tip moloz rezultat din construcții și a resturilor vegetale. Cetățenii care efectuează lucrări la imobilele proprii pot beneficia de o pubelă care se plasează în fața casei, pentru transportul ulterior al molozului la depozitul de deșeuri. „Până nu de mult, toate aceste resturi se aruncau la voia întâmplării, uneori ajungeau pe maluri, în albii, sau în locuri greu accesibile, crescând taxele de mediu, dar și costurile de gestiune pe groapa de gunoi care se plătesc la tonă.”

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Până la sfârșitul anului se intenționează încheierea acțiunii de distribuire a pubelelor de 60 și 120 de litri pentru deșeuri nereciclabile și sacii pe diferite culori pentru deșeurile colectate selectiv. Marea problemă o reprezintă ambalajele de sticlă nereturnabile către distribuitorii de apă, bere, sucuri sau conserve, care sunt mari și grele cantitativ.

Primarul Petru Nicolae Furdui privește cu optimism către anul 2022 și speră în deblocarea proiectelor cu finanțare europeană motivat fiind de primirea deja a avizului pentru reabilitarea și modernizarea căminelor culturale din localitățile Berzasca, Bigăr și Liubcova. Speră și în concretizarea proiectelor cu implementare PNDL, respectiv refacerea sediului primăriei și a dispensarului comunal.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/