Codru Oxygen Booth, la deschiderea TM2023

cordu fest
po 1000x100px (4)

Codru Oxygen Booth – „A place to breathe” este un nou proiect inedit al Asociației Codru Festival. O instalație verde va fi amplasată pe strada Augustin Pacha din Piața Unirii.

Proiectul face parte din programul dedicat evenimentului de deschidere al programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

„Este o modalitate prin care invităm publicul să intre în contact direct cu natura și arta contemporană, simultan. Prin instalația audio imersivă aducem natura și arta contemporană în comunitate. Instalația presupune amenajarea unei zone de tip pop-up în Timișoara, delimitată cu plante și copaci verzi, oamenii putând petrece timp recreativ într-o instalație imersivă care stimulează simțurile, înconjurați de o sursă naturală de oxigen”, transmit organizatorii CODRU.

În acest context larg, Codru Oxygen Booth – „A place to breathe” vizează întreaga comunitate locală, prin intervenția în spațiul public urban în care are acces oricine se află în vecinătatea proiectului. Instalația va fi amplasată în Piața Unirii, în fața Muzeului de Artă Timișoara. Va fi inaugurată în 18 februarie 2023, la ora 18:00, în cadrul unui vernisaj deschis de Victor Balaniuc, fondator Codru Festival, și Elena Aronoaie-Adorian, director creativ și doctor în arte vizuale.

cordu fara scris

headerexpress cc

„Prin această intervenție ne dorim conștientizarea indispensabilității spațiilor verzi în generarea cantității de oxigen necesară pentru evoluția, din perspectivă macro, a umanității, iar din perspectivă micro, a locuitorilor Timișoarei reprezintă principalul scop al proiectului. Totodată, acesta promovează un stil de viață responsabil, în care avem grijă să respirăm conștient și prezent în propriul corp”, a declarat Elena Adorian-Aronoaie, director creativ și doctor în arte vizuale.

Obiectivul acestei intervenții este încurajarea petrecerii timpului în natură, cu conștientizarea responsabilității individuale și colective pentru conservarea acesteia, dar și promovarea sustenabilității ca stil de viață. Instalația va rămâne expusă până în 18 martie.