Cod roșu la munte, cod portocaliu în restul județului Caraș-Severin

promovare online Timisoara Casa Auto

Meteorologii au emis o avertizare cod roșu de averse valabilă în cinci județe din țară până marți-dimineața, în timp ce 16 județe sunt sub avertizare cod portocaliu. Caraș-Severinul este vizat de ambele.

Avertizarea cod roșu este valabilă în județele Mehedinți și Gorj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Vâlcea și Hunedoara. În aceste zone vor fi averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70-80 l/mp. Avertizarea cod roșu este valabilă de la ora 20.00 până marți la ora 8.00.

promovare banner maxagro

De asemenea, județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova vor fi sub avertizare cod portocaliu de la ora 10.00 până marți la ora 12.00. În aceste zone vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

publicitate tmc 640