Proiectul „Presa cărășeană promovează ia românească și brâul bănățean”, la o nouă ediție

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În anul în care sărbătorim 250 de ani de istorie industrială la Reșița, două repere definitorii ale identității noastre naționale și locale – ia românească şi brâul bănățean – vor fi puse în valoare printr-un eveniment cultural, organizat la începutul săptămânii viitoare.

Luni, 14 iunie, de la ora 18.00, în centrul civic al municipiului de pe Bârzava, reșițenii și nu numai sunt invitați să ia parte la cea de-a VIII-a ediție a manifestării culturale ce are în plan central două repere naționale, ia românească și brâul bănățean. „Veniți îmbrăcați în ii sau cămăși populare să mărturisim demnitatea românească şi să arătăm lumii întregi că suntem bănățeni, că suntem români. Vom purta cocarde tricolore în piept mărturisind dragostea pentru această țară atât de frumoasă, leagăn de doină și plai de poveste. Ne vom prinde «cu fală» într-un brâu bănățean omagiind REȘIȚA 250, mărturisind respectul nostru față de valorile naționale, întru cinstirea moșilor și a strămoșilor noștri.”, anunță organizatorii.

Sunt așteptate la eveniment ansambluri de dansuri populare care își vor da întâlnire în curtea Centrului Universitar UBB din Reșița la ora 17.00, după care alaiul se va îndrepta spre centrul civic al Reșiței, marea scenă de joc a brâului bănățean.

promovare banner maxagro

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în anul 2013, la inițiativa jurnaliștilor reșițeni Paula și Vasile Neamțu, un an mai târziu alăturându-se acestei inițiative și societatea METARSIS – activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/