Cod galben și portocaliu în Caraș-Severin! La ce vreme să ne așteptăm în următoarea perioadă?

Meteorologii au emis astăzi un cod galben și unul portocaliu care vizează și județul Caraș-Severin. Se anunță din nou descărcări electrice, grindină și ploi abundente.

De astăzi, de la ora 12.00, a intrat în vigoare un cod galben conform căruia, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte. Codul galben expiră sâmbătă, la ora 10.00.

Fenomene mai periculoase sunt anunțate de un cod portocaliu care va intra în vigoare astăzi, la ora 16.00 și va rămâne în vigoare până vineri, la ora 21.00. În județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp.

leader board 728 x 90 px