COD GALBEN de furtuni în aproape toată țara!

Vijelie, grindină și descărcări electrice, plus cantități importante de apă. Asta se așteaptă până aproape de miezul nopții în 37 de județe din România.

Ne-am obișnuit deja cu ploi în fiecare zi, dar pentru astăzi meteorologii ne atenționează că lucrurile se vor agrava. Vremea rea va cuprinde toată țara. În acest sens, la ora 12.00 a intrat în vigoare un cod galben care anunță în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp. Codul galben este în vigoare până la ora 23.00.

Vremea va fi la fel de neprietenoasă până joi, la ora 23.00, spun meteorologii. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.

În același timp, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.