Coco Galescu, ambasador al turismului

Forurile internaționale din domeniul turismului și-au dat întâlnire în Serbia. La acțiune a participat și viceprimarul municipiului Caransebeș, alături de o delegație consistentă a municipiului.  

La Belgrad a avut loc Conferinţa Internaţională de Turism. Discursul lui Coco Galescu a fost însoțit de o prezentare video. Viceprimarul a căutat să promoveze zona Munţilor Banatului, în general, şi a Muntelui Mic, în particular. „A fost o onoare şi o bucurie să pot vorbi despre relieful, natura şi facilităţile turistice din zona Caransebeşului. Importanța misiunii a fost accentuată de prezenţa în sală a numeroase personalităţi – doctori în ştiinţă, academicieni, analişti şi specialişti în economia turismului, profesori, directori de instituții din Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Croaţia, Germania şi România”, a precizat Cornel Galescu, viceprimarul municipiului, recent întors din Serbia.

Profitând de circumstanţele întâlnirii, montaniardul Coco Galescu a avut numeroase discuţii pe teme de ecologie şi protecţia mediului cu reprezentanţi din mediul politic şi academic din ţările învecinate.

IMG_1387
Cornel Galescu, viceprimar Caransebeș

„Cred că a sosit momentul să ne prezentăm cu demnitate şi onoare în faţa Europei, după ce ani de zile ne-am agăţat de ideea de supravieţuire, de sectoare pe care alte ţări civilizate le-au abandonat de mult. E cazul să transformăm vânătoarea în «photohunting» şi să mutăm  cursele Enduro de pe pajiştile protejate ale munţilor în poligoane special amenajate. Trebuie să avem curajul  de a fi corecţi faţă de natură şi faţă de mediu, de a ne prezenta la un nivel de respect faţă de noi şi faţă de urmaşii noştri. Nu putem continua să lăsăm în urmă dezastre, tăind la întâmplare hectare întregi de pădure, omorând cu cruzime orice animal nevinovat care se nimereşte în bătaia puştii ori transformând potecile munţilor în şanţuri pe care motocicliştii le accentuează în cursele lor prin situl «Natura 2000». Vrem să fim respectaţi ca naţiune şi acest lucru nu se poate face decât prin demnitate”, a subliniat alpinistul bănăţean.

Viceprimarul municipiului Caransebeş, Cornel Galescu, a fost însoţit de Gabriela Banaduc , director de Proiecte Programe la Primăria Caransebeş, Cornea Stelian, consilier, şi Daniel Magdu, reprezentantul românilor din Voievodina.