Coaste rupte şi dinţi scoşi după o bătaie în secţie?!

Ion Baderca, fostul şef al Postului de Poliţie Mehadia, e judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Martor ocular al evenimentelor din 2008, agentul de poliţie Sorinel Prodan e acuzat şi el acum de violenţă.

Grigore Cotoşpan, de 43 de ani, a depus o plângere penală împotriva poliţistului Sorinel Prodan pe care îl acuză că l-a bătut crunt şi că a avut nevoie de zece zile de îngrijiri medicale în urma celor petrecute într-un bar de pe raza comunei Mehadia şi în sediul postului de poliţie. „În 9 octombrie, pe la ora 2.00, eram în stare de ebrietate şi m-am certat cu chelneriţa, din vina mea. Eu am chemat poliţia. A venit poliţistul Sorin Prodan, împreună cu prietena lui, mi-a dat direct un pumn în gură şi am picat de pe scaun. M-a luat de acolo şi m-a dus la sediul Poliţiei din Mehadia. Acolo am mai luat un rând de bătaie, de faţă cu prietena lui. M-a pus să semnez în alb procesul-verbal, după care a scris el cu mâna lui ce a vrut. Doar semnătura e a mea. Am luat doi pumni în gură să semnez procesul-verbal. Am ieşit afară, am chemat salvarea şi mi-a spus că voi plăti eu salvarea. S-a dus înspre salvare, mi-au luat tensiunea şi m-au lăsat acolo”, susţine bărbatul.

A ajuns până la urmă la spital!

Bătaia pe care pretinde că a primit-o de la omul legii ar fi lăsat urme serioase, atestate de un certificat medico-legal. „A doua zi am plecat la spital la Severin, pentru că îmi era rău. Am o coastă ruptă, doi dinţi de jos scoşi. Am zece zile de îngrijiri medicale. Din ce am înţeles, a fost mutat disciplinar de la Orşova. Am vorbit urât, recunosc, dar pentru asta am fost sancţionat cu amendă, nu trebuia să fiu bătut. Nu are ce căuta în Poliţie un om ca ăsta. Bate în uniforma statului pe oricine prinde. O fi Mehadia în munţi, dar nu au ce căuta astfel de oameni în Poliţie”, a mai spus reclamantul.

A sunat aiurea la 112!

Potrivit procesului-verbal întocmit de agentul Sorin Prodan, Grigore Cotoşpan a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei pentru că, “„iind în stare avansată de ebrietate, a apelat fără motiv întemeiat serviciul unic de urgenţă 112, solicitând intervenţia poliţiei, spunând că este agresat de unele persoane, deşi el se afla singur în localul SC Ficus SRL din Mehadia […]În noaptea de 8/9 octombrie a.c., C.GRIGORE a apelat numărul unic de urgenţă 112 şi a sesizat faptul că este implicat într-un scandal cu persoane cunoscute. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei, apelantul fiind găsit într-un bar şi s-a manifestat recalcitrant, motiv pentru care a fost sancţionat contraventional la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al ambulanţei, care a refuzat să-l transporte pe bărbat la spital, întrucât nu prezenta leziuni. Nemulţumit de intervenţia poliţiştilor şi în stare de ebrietate, la aproximativ două ore, bărbatul a apelat din nou numărul unic de urgenţă 112 şi a ameninţat că îşi va da foc dacă nu este preluat de un echipaj al ambulanţei. Bărbatului i-a fost aplicată o altă sancţiune contravenţională”, a explicat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. Nimic despre bătaia pe care pretinde Cotoşpan că ar fi primit-o. „A doua zi, şeful de secţie, care e foarte de treabă, mi-a spus că îi pare rău pentru cele întâmplate”, a mai spus bărbatul care aduce în susţinerea afirmaţiilor sale certificatul medico-legal nr. 592/A2 din 15 octombrie, eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin.

Actele dovedesc agresiunea

Medicul legist a constatat următoarele: „pleoapă superioară ochi drept echimozată brun violaceu; afirmativ ruptura lucrării protetice la nivelul premolarului I şi II inferior stânga. Afirmativ cefalee difuză, ameţeli, dureri la nivelul hemimandibulei stângi la palpare. De asemenea, acuză dureri spontan şi la mobilizare activă la nivelul hemitoracelui stâng […] Cotoşpan Grigore, de 43 de ani, prezintă leziuni traumatice ce pot avea vechimea din data de 09 octombrie 2013 şi s-au putut produce prin lovirea directă şi repetată cu corpuri contondente. Necesită zece zile de îngrijiri medicale socotite de la data producerii leziunilor, în cazul evoluţiei favorabile”, a concluzionat medicul legist.

În fişa de examinare de la Spitalul de Urgerţă Drobeta Turnu Severin este confirmată de asemenea agresiunea şi se vorbeşte, printre altele, de o fisură costală. „Bărbatul nu a depus la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin nicio sesizare cu privire la faptul că ar fi fost lovit de vreun poliţist, însă conducerea I.P.J. Caraş-Severin a dispus efectuarea de verificări cu privire la evenimentul care a avut loc”, a mai precizat Ancuţa Cărbunaru. Cotoşpan a sesizat direct Parchetul, dosarul fiind în lucru.

tmc 640

Comments

  1. marian says:

    e foarte adevarat , politia din mehadia e foarte agresiva cu populatia, am patito pe propria piele !!!