Clujul investește în Timișoara. Piața imobiliară este în continuă expansiune

Inovație și performanță. Un nou grup de investitori vine în județul Timiș pentru a dezvolta o afacere de succes.

Campeador, grupul de investiții din Cluj Napoca a finalizat unul dintre cele mai noi ansambluri imobiliare, lansate în Timișoara. Este vorba despre un proiect cu dimensiuni mari, un ansamblu rezidențial construit integral cu fațadă ventilată. Acesta se deosebește în piața ansamblurilor rezidențiale prin fațada ventilată – un sistem de placare exterioară pentru clădiri ce combină estetica, funcționalitatea, mentenanța ușoară și eficiența energetică.

Asemenea orașelor europene, zona de nord a Timișoarei prinde contur și se transformă, datorită investițiilor pe care aceasta îl atrage. Ansamblul Campeador, aflat în vecinătatea clădirii Vox Technology Park se întinde pe o suprafață de aproximativ 5000 mp şi cuprinde 166 apartamente, opt penthouse-uri și aproximativ 1.300 mp spații comerciale la parter. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 10.000.000 de euro.

Clădirea se remarcă prin sistemul fațadei, unul folosit foarte mult în arhitectura clădirilor din Vest. Sistemul de fațadă ventilată protejează structura peretelui și crește rezistența la variațiile de temperatură. Pe scurt, pe timpul verii, acest sistem reflectă căldura solară, astfel temperatura din interiorul clădirii va fi mai mică, iar în timpul iernii, termoizolația uscată previne răcirea excesivă.

“Sistemul a fost creat, în primul rând, pentru termoizolarea eficientă a interiorului, iar acest lucru se produce datorită faptului că spațiul dintre plăcile exterioare şi termoizolație creează un strat de aer ventilat, care în combinație cu acțiunea unui strat izolant aplicat pe pereții clădirilor îmbunătățește eficiența termică a clădirii”, a declarat Andrei Abrudan, director comercial Campeador.

Lucrările pentru ansamblul rezidențial au început în februarie 2018, iar în acest moment sunt finalizate. Prețurile încep de la 63.000 euro pentru apartamente de 44 mp şi balcon de 5 mp. Proiectul are apartamente cu o cameră, 2 camere, 3 camere și 4 camere, 8 penthouse-uri cu suprafețe cuprinse între 92 şi 107 mp și terase de 20, respectiv 80 mp.

Fondată în anul 2006, CAMPEADOR este o afacere de familie, ceea ce înseamnă că toate activitățile întreprinse sunt susținute pe patru piloni: onestitate, încredere, durabilitate şi viziune spre viitor. Activi pe piața națională şi internațională, compania înființată la Cluj Napoca se remarcă în sectorul construcțiilor prin seriozitatea cu care își respectă angajamentele și termenele de predare precum și inovația privind materialele de calitate superioară folosite în construcții.