Clubul Heaven, amendat de Poliția Comunitară cu „amenda maximă”. Ce s-a întâmplat?

Cel mai longeviv club de fițe din Timișoara, Heaven, a fost amendat de Poliția Locală Timișoara. Deși ar fi trebuit să fie închis înainte de sărbători, pentru o sancțiune anterioară, clubul și-a deschis porțile. Drept consecință, s-a ales cu amenda maximă prevăzută de lege, însă o sumă modică la încasările de pe o seară de la „raiul” de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”.

Clubul Heaven fusese sancționat anterior pentru depășirea nivelului de zgomot. Probabil știind că în perioada sărbătorilor și timișorenii sunt tentați să chefuiască, reprezentanții localului nu au mai ținut cont, iar Poliția Locală i-a prins. „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat și în perioada premergătoare sărbătorilor acțiuni cu privire la modul în care societățile comerciale respectă prevederile legale referitoare la desfășurarea activității. Astfel, spre exemplu, s-a constatat faptul că societatea Elaine SRL – Club Heaven din zona Stadionului «Dan Păltinișanu» funcționa în această perioadă, deși era în intervalul de suspendare a activității, de o lună de zile, ca urmare a aplicării de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la zgomot”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Astfel, Heaven a primit amenda maximă prevăzută de lege, 3.000 de lei, una nu foarte mare dacă ne gândim câți bani lasă clienții într-un club de fițe într-o seară de vineri sau sâmbătă. Totuși, dacă nu se vor conforma nici de data aceasta sancțiunii, cei care administrează localul riscă să se aleagă cu retragerea autorizației de funcționare. „Drept urmare, polițiștii locali au aplicat reprezentanților societății o nouă sancțiune în valoare de 3.000 lei, maximul prevăzut de Legea 61/1991 republicată pentru această faptă. Polițiștii locali atrag atenția reprezentanților societăților comerciale să respecte prevederile legale, precum și dispozițiile emise de Primăria Timișoara referitoare la suspendare, deoarece în acest fel riscă sancțiuni drastice și chiar propunerea de retragere a autorizației de funcționare”, se mai arată în același comunicat.

Sursă foto: polcomtim.ro