Club de parașutism, spațiu virtual de promovare a pustei bănățene și cursuri de dans pentru micuții de la sate. Cum se dezvoltă localitățile din centrul Timișului?

Șapte proiecte depuse de organizații nonguvernamentale care vizează dezvoltarea culturală și sportivă a unor comunități vor fi finanțate de Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru cu peste 150 de mii de euro. Acțiunile sunt menite să susțină transformarea mai multor comune din județ. 

Proiectele au fost alese de comitetul de selecție al GAL Timișul de Centru și vor beneficia de un ajutor total de aproape 156 de mii de euro.

„Proiectele selectate la finanțare abordează problemele sociale și culturale ale comunității oferind posibilitatea populației locale să dezvolte noi tradiții și obiceiuri sau să le promoveze eficient pe cele existente raportat la tehnologiile prezente și la membrii tineri ai comunității și contribuie la dezvoltarea cooperării culturale/sportive între operatorii culturali/sportivi din teritoriu GAL Timișul de Centru.”, a declarat Alexandru Iovescu, managerul GAL Timișul de Centru.

Printre proiectele selectate se numără și cel promovat de Asociația Timișoara Parachute Club Sportiv care vrea să dezvolte la Sânmihaiu Român un club de parașutism „cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile și adaptarea la cerințele de competitivitate prin dotarea cu echipamente specifice realizării de salturi cu parașuta tandem”.

Pe de altă parte, Asociația Artefact Banat, Istorie și Cultură în Satele Bănățene își propune să promoveze localitățile din pusta bănățeană prin crearea unei platforme online în cuprinsul căreia să se regăsească situri arheologice, monumente istorice, elemente de etnie, folclor local și turism cultural.

În zona culturală vrea să dezvolte un proiect și Asociația Dan Ceplinschi. „Bucuria Dansului” își propune să ofere cursuri în cadrul cărora copiii și tinerii din mediul rural să interacționeze direct cu dascăli specializați care să le deschidă acestora drumul spre valorile culturale autentice. Studiul copiilor se va materializa în spectacole ce vor fi oferite publicului din mediul rural. Un proiect similar va fi implementat și de Artensate, proiect al Societății Internaționale de Studii Muzicale.

La Ciacova, Asociația Sportivă Progresul 1906 vrea să cumpere echipamente necesare desfășurării antrenamentelor sportive și participarea la diverse competiții. Scopul este de a promova fotbalul în rândul tinerilor, dar și principii de protecție a mediului și reciclare. Tot în zona sportului, Asociația pentru Sport Moșnița Nouă vrea să achiziționeze un microbuz care să îi transporte pe minori la antrenamente și competiții.

Iar filiala județeană a Asociaţiei Comunelor din Timiș își propune să achiziționeze echipamente IT pentru dotarea corespunzătoare a punctului de lucru de la Moșnița Nouă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/