Autoritățile locale cer sprijinul populației în lupta anti-coronavirus. Cinci ventilatoare, donate deja secției ATI de la Spitalul „Victor Babeș”

untitled design set 970x90 px

Secția ATI a Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a primit cinci ventilatoare care vor fi folosite în special pentru tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și pentru pacienții care au dificultăți mari în respirație. Dominic Fritz cere ajutorul tuturor ONG-urilor și cetățenilor care pot dona pentru echipamente sanitare.

Dispozitivele medicale donate concentrează cantitatea de oxigen necesară în cazul pacienților care nu mai pot respira voluntar, dar vor fi folosite și pentru transportul pacienților intubați.

„Aceste aparate de ventilație mecanică, primite în plină pandemie, reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilație egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS-CoV-2. Aparatul îl ajută practic pe bolnav să respire. În cazul celor aflați în stare critică, dispozitivul preia practic întreaga funcție respiratorie a pacientului”, a declarat Mirela Poroșnicu, coordonator al Secției ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

Donația de ventilatoare, în valoare de 75.000 de euro, a fost făcută de compania DM Drogerie Markt România.

„La nivelul grupului DM au fost achiziționate 15 ventilatoare și am reușit să alocăm 5 pentru Timișoara, pentru Spitalul «Victor Babeș». Achiziția este în valoare de 75.000 de euro, sunt produse noi, cumpărate special cu această ocazie. Ne-am dorit mult să venim către Timișoara, în sprijinul comunității locale și sperăm că achiziția va fi de mare ajutor în bătălia pe care știm că o duce acest spital cu coronavirusul”, a spus Cristian Crișan, administrator DM Drogerie Markt România.

publicitate ziar expresb 1000x100

Autoritățile locale fac un apel către ONG-uri și toți cei care care pot face donații pentru ca Timișoara să treacă cu bine peste perioada de pandemie. Pe platforma anti Covid-19, inițiată de Primăria Timișoara, pot fi depuse cereri și inițiative de ajutor. Primarul Timișoarei spune că cea mai mare cerere este pentru pulsoximetre și concentratoare de oxigen, necesare pacienților care sunt tratați la domiciliu. Un pulsoximetru costă 50 de euro, iar concentratoarele de oxigen 500 de euro. Orice donație este binevenită, transmite edilul local.

„În cadrul proiectului nostru «Oxigen pentru Timișoara» vrem să ne asigurăm că avem cât mai multe paturi cu oxigen și chiar cu ventilatoare. Ne ajută foarte mult în tratarea pacienților aflați în stare foarte gravă. Împreună cu un grup de ONG-uri din Timișoara, cu Fundația Comunitară Timișoara, vrem să inițiem un call către populație, către firmele din Timișoara, pentru a face donații pentru achiziția de concentratoare de oxigen. Vrem să cumpăram cât mai multe concentratoare posibile. Ne așteptăm ca numărul cazurilor grave să crească în următoarea perioadă și să apară alte nevoi. Am achiziționat deja asemenea aparate pentru spitalele din Timișoara dar acum, în etapa a doua, vrem să cumpărăm concentratoare pe care să le dăm pacienților aflați la domiciliu și care au nevoie de un asemenea ajutor respirator. Dar, din păcate, o asemenea achiziție se poate face doar din fonduri private. Mă bucur că astăzi (n.r, vineri), cu această donație de la DM Drogerie Markt, am făcut încă un pas pentru proiect”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara mai are 22 de aparate de ventilație mecanică. Șase astfel de aparate au fost transferate altor unități sanitare implicate în lupta anti COVID-19.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/