Clopoţelul a sunat cu nenumărate premii, la liceul din Moldova Nouă

Sute de copii și părinți s-au adunat, astăzi, în fața platoului corpului B al Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” acolo unde, în cadrul festivității de premiere, elevii au putut culege roadele muncii lor.

Ultima zi din anul școlar 2018-2019 a fost prilej de bucurie atât pentru elevi și părinți, cât și pentru dascăli și autoritățile locale, aceștia adunându-se, într-un cadru festiv, pentru a se bucura de rezultatele celor truditori și pentru a le ura acestora o vacanță binemeritată.

Anul acesta, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă au alocat suma de 15.000 lei, bani care au fost repartizați elevilor, pentru rezultatele bifate, după cum urmează:

– 100 lei pentru fiecare clasă, sumă folosită de diriginți pentru a achiziționa cărți, CD/DVD, auxiliare didactice;

– 1000 RON pentru premierea echipei de robotică LTCDMNrobotics;

– 400 RON pentru clasa de nota 10 (a VI -a C, engleză intensiv);

– 200 RON pentru elevul de liceu cu 0 absențe (Alexandra Dâscă, clasa a IX-a SN și Miruna Bogdanovici, clasa a X-a SN);

– 200 RON pentru clasa a cu cele mai puține absențe (clasa a IX-a MI și clasa a X-a SN);

– 300 lei/elev pentru faza națională a olimpiadelor și premiul I la faza județeană;

– 150 lei/elev pentru premiul II la faza județeană a olimpiadelor;

– 100 lei/elev pentru locul III la faza județeană a olimpiadelor;

– 50 lei/elev pentru mențiune și premiul special la faza județeană a olimpiadelor.

Cu buchetele de flori în mână și cu o sumedenie de emoții, copiii au urcat pe rând pe scenă, printre materiile la care olimpicii au făcut performanță putându-se enumera: limba și literatura sârbă, limba și literatura franceză, cehă, engleză, română, religie, sport, matematică etc.

Festivitatea de premiere a continuat și la Școala Gimnazială „Alexandru Moisi”, acolo unde, după înmânarea premiilor de către profesori, directorul liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Mihaela David Izvernar, a ținut să le transmită copiilor următorul mesaj: „Faceți din această vacanță o experiență de familie minunată!”, cadrul didactic referindu-se la aprecierea copil-părinte și viceversa.

Nici primarul Adrian Torma nu s-a lăsat mai prejos. Dincolo de mulțumirile adresate profesorilor, pentru munca depusă în rezultatele elevilor, și părinților, pentru că au participat alături de odrasle în toate momentele, edilul a punctat următorul aspect: „Vă felicit pe toți cei care ați câștigat premii și ați fost elevii buni. Să știți că vacanța e, de fapt, continuarea școlii pentru că, în vacanță, ar fi bine să vă aduceți aminte de multe lucruri pe care le-ați învățat în cadrul orelor de școală. Bucurați-vă de vacanță. Faceți-ne mândri și pe noi, administrația publică locală, să fim mândri de voi, ținând orașul curat. Să nu faceți multe prostioare, dar să vă faceți mândri părinții voștri“.