Clinica Nera s-a închis după decesul lui Petrică Mîțu Stoian!

petrica mitu stoian la nera

După ce tot mai mulți specialiști și concluziile preliminarii ale medicilor legiști au indicat barotraumele ca factor determinant al morții marelui artist de muzică populară, clinica de la Sasca Montană a fost închisă!

Conducerea Clinicii Nera a decis închiderea acesteia pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni, informează B1TV. Clinica Nera va fi închisă în intervalul 12 – 26 noiembrie în așteptarea rezultatelor anchetei demarate de autorități. Parchetul, Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severinși Colegiul Medicilor au demarat propriile anchete. Se ridică probe atât pentru a se elucida împrejurările în care a murit Petrică Mîțu Stoian, dar se analizează și situația celuilalt pacient care a ajuns de la „Nera” în secția ATI a spitalului din Reșița, iar ulterior a celui din Timișoara. Totodată se verifică în ce măsură procedurile din camera hiperbară de la Clinica Nera sunt recomandate pacienților post-Covid.

Ministerul Sănătății a precizat deja că oxigenoterapia hiperbară, tratamentul urmat de cântărețul Petrică Mîțu Stoian după vindecarea de infecția cu SARS-CoV2, nu este inclusă în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficienţa în COVID-19.

leader board 728 x 90 px