Reprezentanții clinicii din Slatina Nera vor să „vindece” știrile false! „Terapia hiperbară și Clinica Nera NU au fost cauza tragicului deces!”

clinica nera drona

Reprezentanții celei mai controversate clinici din România la această oră au reacționat după ce toate tunurile au fost îndreptate spre procedurile din această instituție în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Nu doar că nu se închide clinica, așa cum a anunțat o televiziune națională, ci nimeni și nimic de aici nu se face vinovat de moartea marelui artist!

Pe pagina de Facebook a Clinicii Nera a apărut un prim mesaj adresat celor care au avut încredere de-a lungul timpului în procedurile aplicate aici. „Vă considerăm prietenii noștri și veți ocupa un loc esențial în inima noastră. Vă suntem recunoscători și ne bucurăm împreună cu dumneavoastră pentru acele nenumărate momente în care terapiile noastre v-au fost de folos.”

Mesajul face însă referire și la informațiile apărute la „unele canale de televiziune”, care sunt „însetate de senzațional, șoc și audiență vânată prin metode imorale”. Reprezentanții dau ca certă lipsa oricărei implicări în moartea artistului de muzică populară: „vă asigurăm că terapia hiperbară și Clinica Nera NU au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîțu-Stoian! Regretăm și deplângem dispariția domniei sale!”

leader board 728 x 90 px

Ba mai mult, deși mesajul nu specifică nimic despre faptul că tratamentul aplicat în camera hiperbară nu este inclus în protocolul de terapie post-COVID-19 al Ministerului Sănătății, reprezentanții Clinicii Nera sunt convinși că „adevărul (obiectiv, științific) va ieși la lumină. Atunci, toți acești «balauri cu picioare de lut» (a se citi «fake-news-uri grosiere») se vor spulbera ca ceața la lumina soarelui.” 

În același mesaj este subliniat faptul că instituția de la Slatina Nera nu se închide, așa cum anunțase postul B1 TV, ci își continuă activitatea. „Clinica Nera NU se închide! Activitatea noastră continuă cu încredere, determinare, tenacitate și mai ales DĂRUIRE ca și până acum. Suntem aici pentru sănătatea pacienților noștri. Suntem aici pentru a îngriji cu smerenie minunea trupului viu – ca templu al Duhului Sfânt. Suntem aici ca să-i servim cu toate resursele noastre pe cei care ne trec pragul. Suntem aici ca să slujim OM-ului, acest miracol creat de Dumnezeu.”, se mai arată pe pagina de socializare a Clinicii.

Ca o concluzie, de vină pentru întregul scandal din aceste zile sunt televiziunile care nu urmăresc decât să obțină „șoc și groază”. Asta deși comunicarea celor de la Clinică este cel puțin deficitară. Express de Banat a încercat încă din luna februarie să obțină răspunsuri la o serie de întrebări transmise inclusiv pe e-mailul clinicii. Odată cu moartea artistului Petrică Mîțu Stoian, noi încercări de a primi răspunsuri de interes public din partea clinicii de la Slatina Nera s-au lovit de un zid de tăcere.