Școala Generală Nr. 30, aflată în zona Soarelui, una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ din Timișoara, în care nu puțini dintre elevi învață în containere din cauza lipsei de spațiu, beneficiază de o investiție importantă. Primăria Timișoara anunță că luni încep lucrările de extindere a școlii, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, în valoare de cinci milioane de euro.
Primăria Timișoara anunță că de luni încep lucrările la o investiție importantă. Este vorba de extinderea Școlii Generale Nr. 30, aflată în zona Soarelui, unde vor fi construite 16 noi săli de clasă. Unitatea de învățământ este una dintre cele mai aglomerate din Timișoara, astfel că o parte dintre elevi sunt nevoiți să învețe în containere transformate în săli de clasă.
„Această investiție face parte din strategia noastră de prioritizare a domeniului educației. Timișoara are o lipsă cronică de spații de învățământ preuniversitar și, de aceea, eforturile noastre se concentrează spre construirea de noi clădiri în care să se desfășoară procesul educațional. Lucrările la Școala Generală nr. 30 includ construirea a două noi corpuri de clădire cu 16 săli de clasă, precum și modernizarea școlii”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
În cadrul contractului se vor realiza două tipuri de lucrări. Și anume, cele de modernizare ale celor trei corpuri de clădire existente și cele de construire a două corpuri noi de clădire, corpurile D și E. Extinderile vor suplimenta suprafețele construite cu 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus șase săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și zece săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E.
„Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și pentru peste 2.000 de elevi, care vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncțională”, a informat Primăria Timișoara.
Lucrările vor fi realizate de asocierea SC TT&CO Solaria Grup SRL, lider, și SC Euras SRL, asociat, iar termenul de finalizare este de doi ani. Valoarea contractului se ridică la aproape 25 milioane lei, adică în jur de cinci milioane de euro, cu TVA inclus. Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.