Clădire părăsită, nou centru de afaceri

Mediul de afaceri din Caransebeş va putea atrage tineri investitori din întreg Banatul, dornici să-şi deschidă propria firmă. Pentru asta, autorităţile locale plănuiesc să schimbe statutul unei clădiri nefolosite, aflate în conservare.

Situat în zona centrală a Municipiului Caransebeş, internatul Grupului Şcolar Auto va fi transformat într-un incubator de afaceri. Cel puţin asta au hotărât consilierii locali ai urbei în ultima şedinţă de plen, după ce liderul administraţiei a auzit că se va deschide unul nou în oraşul de pe Bega. Întrucât este dezafectată şi nefolosită, clădirea va fi reabilitată în folosul cetăţenilor care vor să-şi înființeze o societate. Potrivit oficialilor, parterul ar putea cuprinde aproximativ 20 de spaţii adresate noilor afacerişti. De altfel, se ia în calcul amenajarea punctelor de lucru, a birourilor, a reprezentanţelor comerciale.

CITESTE SI:  15.000 DE EURO PENTRU SPITALUL DIN CARANSEBEŞ!

,,Internatul de pe strada Tribunalului era în conservare şi nu ştiam ce să facem cu el. În acest sens, la parter şi la etajul întâi vom oferi spaţii gratuite tinerilor sub 35 de ani care vor să-şi înfiinţeze societăţi comerciale. Asta, cu condiţia să angajeze în fiecare punct de lucru măcar un salariat şi să achite utilităţile pentru folosinţa spaţiului. Cei cu vârsta de peste 35 de ani care vor să-şi înfiinţeze societăţi au posibilitatea să închirieze spaţiu în baza unei sume stabilite de Consiliul de administraţie al societăţii care va administra internatul”, a explicat edilul-şef Marcel Vela.

CITESTE SI: INVESTIŢII FUTURISTE LA CARANSEBEȘ!

Înfiinţarea unui astfel de loc poate dezvolta numaidecât mediul de afaceri din municipiu, dar şi din judeţ. ,,Am căutat cu această idee să atragem investitori din Timişoara şi din toată ţara care vor să demareze afaceri în Caransebeş, creând astfel locuri de muncă pe piaţa din zona noastră. Caransebeşul are o dezvoltare bună în zona business”, a adăugat Marcel Vela.

CITESTE SI: DIN PEISAGISTICA ORAȘULUI CARANSEBEȘ VOR LIPSI TURNULEȚELE ROMILOR