Investiţii futuriste la Caransebeș!

explo 1000x200

Autorităţile locale au planuri mari în ceea ce priveşte îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă medicală. Pe lângă dotările din proiectul european, oficialii iau în calcul reabilitarea întregului parter al ambulatoriului, dar şi realizarea unui tunel.

De altfel, s-a şi dat startul investiţiilor în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş. Cu ajutorul numeroşilor voluntari care s-au implicat în transformarea acestuia şi cu fonduri de la bugetul local, secţiile de pediatrie şi de chirurgie ale unităţii medicale au fost reabilitate și aduse la standarde europene. Administraţia locală, cea care asigură finanțarea spitalului, are în plan să facă un proiect similar pentru secţiile neurologie şi interne, beneficiind şi de ajutorul unor sponsori.

,,Ne dorim să suplimentăm aceste fonduri, astfel încât tot parterul să arate modern, să fie organizat și din punct de vedere estetic și al confortului pacientului. Totodată, coroborăm şi cu faptul că vrem să adunăm şi mai mulţi primari, pentru că în spitalul acesta vin doar o treime din pacienţi din Caransebeş, restul fiind din zonă”, a precizat pentru Express de Banat primarul Marcel Vela.

CITESTE SI: Cea mai modernă secţie de pediatrie din judeţ

Tunel până la elicopter
Și celelalte spaţii din cadrul unităţii medicale vor fi luate în calcul pentru modernizare. Astfel, pentru o mai bună creştere a calităţii vieţii cetăţenilor, conducerea Primăriei Caransebes vrea să reabiliteze şi să acopere drumul din curtea interioară a spitalului, care duce până la platformă.

,,Spre surprinderea mea, nimeni nu m-a anunțat că atunci când iei cu targa un bolnav de la lift, până la elicopter îl duci prin niște gropi și denivelări, pe câmp, sub niște copaci uscați. A trebuit să aflu singur. De aceea, vom face un tunel de la ușă până la platformă, izolat, astfel încât iarna, vara, pe vânt sau ploaie, pacientul să fie transportat în siguranță la elicopterul SMURD”, a mai explicat liderul municipiului Caransebeş.

CITESTE SI: Echipament de aproape 15.000 de euro pentru Spitalul Municipal din Caransebeş!

banner 970 x 250