La Timişoara, din 2021, atunci când oraşul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană, va funcţiona un Muzeu al Apei, un proiect grandios marca Aquatim, prin care societatea arată una dintre modalităţile prin care se implică în viaţa socială şi culturală a comunităţii.
„Crearea unui Muzeu al Apei, cu o locaţie la stația de la Urseni, arată interesul societăţii noastre pentru valorile trecutului, pentru conservarea şi promovarea lor. Acest muzeu, în al cărui circuit va fi introdusă locaţia uzinei vechi de apă de la Urseni, uzină care nu mai este în funcţiune, ci în conservare – clădirea în stil secession industrial, care a adăpostit grupul de foraje (cunoscută în jargon ca OZN-ul), clădirea în care se făcea, în trecut, tratarea apei, clădirea pompelor, cât şi construirea, la intrarea în spaţiul viitorului muzeu, a unui corp de clădire pentru primirea vizitatorilor, dar şi pentru organizarea de evenimente –, va avea ca bază muzeală exponatele deja existente la Urseni, dar şi serie de utilaje, instalații și obiecte vechi ce vor fi aduse de la celelalte uzine şi spaţii ale Aquatim şi care au tangență cu apa și exploatarea apei.”, a declarat Robert Şerban, consilier Aquatim.
Muzeul va conține și o expoziție de fotografie veche, care să ateste vizual istoria alimentării cu apă din Timișoara și Banat. Totodată, în muzeu vor fi expuse documente, cărți, hărți etc. Evident, atracția principală este OZN-ul, o bijuterie arhitectonică ce entuziasmează instantaneu privitorul.