CJT va demola clădirile fostei unități militare din Giroc pentru proiectul ANL

Amenajare locuinte ANL Timisoara

Consiliul Județean Timiș va demola unele clădiri din incinta fostei unități militare din Giroc pentru a finaliza proiectul de construire a blocurilor ANL.

A fost lansată licitația pentru „Lucrări de desființare a bunurilor imobile existente pe amplasamentul fostei UM Giroc”. Se pornește de la 2,3 milioane de lei.

Demolările nu vor afecta spațiul verde și ar trebui să provoace minimum de confort locuitorilor din zonă.

„Pe parcursul lucrărilor de construcții nu se vor tăia arbori și nu vor fi afectate spațiile verzi, nu se va degrada mediul natural sau amenajat, prin depozitări necontrolate de deșeuri de orice fel. (…) Lucrările vor fi executate fără a produce disconfort locuitorilor din zonă prin limitarea generării de noxe, praf, zgomot și vibrații”, se arată în caietul de sarcini.

1000x200 dacus 02

Firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 15 noiembrie.

Demolarea clădirilor este necesară pentru amenajarea utilităților blocurilor ANL. Terenul este însă unul generos și CJ Timiș intenționează să construiască o școală. Ar urma să fie mutată aici o parte a activității Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”.

În iulie, CJT a emis ordinul de începe a lucrărilor pentru introducerea utilităților la viitoarele locuințe. Agenția Națională pentru Locuințea primit un teren de 26.875 metri pătrați pentru realizarea de locuințe destinate închirierii. Pe acest teren se construiesc 132 de apartamente și 22 de case. Startul lucrărilor de construcție a blocurilor s-a dat anul trecut, în luna iunie.

publicitate si promovare online banner maxagro