CJ Timiș vrea să dezvolte o rețea județeană de piste de biciclete. Primul pas: îi consultă pe timișeni

Administrația județeană organizează o dezbatere publică cu privire la viitoarea rețea de piste de biciclete pe care vrea să o dezvolte în Timiș. Aceasta ar urma să conecteze rețelele locale existente, destinațiile turistice importante, dar și gările, pentru o conectare ușoară cu sistemul regional de transport public.

Prin proiectarea infrastructurii pentru biciclete, CJ Timiș vrea să crească numărul timișenilor care utilizează în deplasările lor zilnice bicicleta și să sporească siguranța bicicliștilor în trafic.

„Alături de traficul pietonal, ciclismul este o modalitate de deplasare ecologică, socială, care nu generează poluare sau zgomot și care face bine sănătății. În acest context, ar trebui acordată mai multă atenție proiectării infrastructurii velo – pentru că, dacă ne dorim mai mulți bicicliști pe străzile județului nostru, atunci trebuie să le asigurăm o infrastructură adecvată, rapidă și sigură.”, transmit reprezentanții CJ Timiș.

În urma dezbaterii publice, CJT va elabora caietul de sarcini pentru contractarea serviciilor de elaborare a strategiei județene pentru dezvoltarea acestor piste, a declarat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

„Știm că infrastructura velo o să fie o prioritate și vrem să ne asigurăm că vom putea atrage cât mai multe fonduri europene care să ne ajute să dezvoltăm armonios județul Timiș. Acesta este motivul pentru care acum e cel mai bun moment să discutăm despre pistele de biciclete din Timiș.”, a spus Moș.

Dezbaterea publică va avea loc în 22 iulie, de la ora 17.30, în sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Vor participa Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, consilieri județeni, reprezentanți ai Direcției de Drumuri și Poduri Județene, arhitectul șef CJ Timiș, specialiști de mediu și reprezentanți ai asociațiilor de profil din județ.