Conducerea Consiliului Județean Timiș vrea să modifice tarifele pentru concesiunea spațiilor pe care le deține în Parcul Industrial și Tehnologic din Calea Torontalului. Astfel, aleșii județeni au stabilit, prin vot în plen, prețul de pornire pentru concesiune la 4 euro/mp/an.
Condițiile de concesiune pentru cele 25 de parcele din Parcul Industrial i-a făcut pe consilierii județeni să se contreze în ședința de plen. Social-democratul Ioan Sorincău a propus ca licitațiile să pornească de la 4,5 euro/mp/an, un preț peste cel stabilit de evaluator. Argumentul:
„Raportul de evaluare este o valoare orientativă. Noi putem decide și un alt preț de la care să pornească licitația. E o valoare de referință, noi putem și alt preț de la care să pornim. Nu e voie să fie mai mic, mai mare… nu e nicio problemă.”, le-a spus Ioan Sorincău colegilor din CJT.
Ideea nu a fost îmbrățișată de usr-iști.
„Să fim foarte atenți, că nu ne putem juca cu sumele. Cine își asumă răspunderea dacă mărim pragul minim pe care îl stabilește un evaluator autorizat, membru al unei asociații profesionale, dacă nu cumva se licitează între 4 și 4,5 euro? Și încă un aspect tehnic: inflația se referă la moneda națională, nu de inflație raportată la moneda europeană.”, a explicat Raul Olajos, liderul consilierilor județeni USRPLUS.
Și această explicație l-a făcut pe Ioan Sorincău să renunțe la propunerea sa, cu mențiunea că majorarea pe care o anunțase era de 12,5%.
Parcul Tehnologic și Industrial Timișoara (PITT) are o suprafață de 18,37 ha și este situat în zona 4 a municipiului Timișoara, pe Calea Torontalului km 6. Aflat în proprietatea privată a judeţului Timiş și în administrarea Consiliului Judeţean Timiş, parcul este format din 25 de parcele dotate cu facilităţi specifice de infrastructură industrială, respectiv: curent electric, gaz, apă, canalizare, telecomunicații, infrastructură necesară desfășurării activităților productive și/sau serviciilor. În prezent sunt încheiate 22 de contracte de concesiune, cu 20 de investitori români și străini, firme mici și mijlocii, care desfășoară activități productive puțin poluante și/sau servicii de susținere a acestora.
Concesionarea parcelelor libere din PITT se va face, potrivit hotărârii aprobate de consilierii județeni, pentru o perioadă de 49 ani, în baza unui contractul-cadru.
Foto: renasterea.ro