Victorie în Consiliul Județean Caraș-Severin! Romeo Dunca: „Mergem pe tot sau nimic!”

Romeo Dunca, susținut de colegii săi liberali, a ieșit victorios după ședința de astăzi. Prin acordul grupului PNL, s-a renunțat la proiectele cu finanțare europeană care prevedeau reabilitarea energetică a celor trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență Reșița.

S-au dat din nou lupte grele în Consiliul Județean Caraș-Severin pe tema aprobării intenției de încetare, prin acordul părților, a contractelor de finanțare privind creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru cele trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Pe de-o parte, opoziția, constituită din consilierii PSD, PMP și PRO România, a votat împotriva rezilierii celor trei contracte de finanțare încheiate cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest, iar pe de altă parte, majoritatea PNL din Consiliul Județean și-a asumat renunțarea la banii europeni.

celtic transilvania 1000x100px

Oricât au încercat consilierii din opoziție să-l convingă pe Romeo Dunca că este o greșeală renunțarea la reabilitarea termică a celor trei staționare, în contextul în care finanțarea pentru noul spital județean este momentan incertă, președintele forului județean nu s-a lăsat înduplecat și, având sprijinul consilierilor PNL, a obținut numărul necesar de voturi (16) pentru ca cele trei hotărâri aflate astăzi pe ordinea de zi a ședinței să treacă. „Consilierii noștri au dat dovadă de responsabilitate și au înțeles că nu avem cum să continuăm cu aceste proiecte. Sperăm să facem treabă cu spitalul județean și vom accesa cât mai repede, pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), unde ne putem înscrie până în martie 2022, 10 milioane de lei, adică 2 milioane de euro, pentru schimbarea instalațiilor electrice în staționare și pentru schimbarea instalațiilor de gaze tehnice. Și împreună cu suma de bani pe care vom găsi să o alocăm chiar de anul acesta, să reparăm cât se poate, în așa fel încât să putem funcționa acolo până la darea în folosință a noului spital județean, idee pe care vom merge de acum înainte cu toată energia. (…) Am ales în a nu continua să investim într-o direcție, din punctul meu de vedere nepotrivită în conjunctura de astăzi, și să încercăm în a ne valorifica șansa de a merge pe tot sau nimic. Adică ori facem și schimbăm lucrurile, ori vom cârpi, așa cum vom putea, prin resurse proprii.”, a declarat Romeo Dunca la finalul ședinței Consiliului Județean.

Rămâne de văzut dacă votul consilierilor PNL dat împotriva continuării implementării celor trei proiecte de reabilitare a staționarelor cu fonduri europene a fost și cea mai bună alegere.