CJ Timiș intervine cu 1,2 milioane de lei pentru deblocarea crizei căldurii din Timișoara

Alin Nica anunță că vrea să aloce 1.215.000 lei din fondul de rezervă al CJT către Primăria Timișoara, pentru acoperirea unei părți din subvenția pentru societatea de termoficare Colterm. 

Președintele CJ Timiș spune că banii reprezintă majoritatea resurselor financiare de care dispune administrația județeană, restul, câteva sute de mii de lei, rămânând în continuare pentru a acoperi situațiile neprevăzute generate de pandemie sau de alte posibile evenimente.

„Din spirit de solidaritate cu orașul Timișoara și cu cetățenii Timișoarei care trec prin momente dificile, am hotărât să propun CJT alocarea unei sume de 1.250.000 lei din fondul de rezervă al instituției noastre către Primăria municipiului Timișoara în vederea acoperirii unei părți din subvenția pentru societatea de termoficare Colterm. (…) Îmi doresc ca această problemă să se rezolve cât mai repede și timișorenii să aibă toate condițiile necesare unui trai decent și voi face în continuare tot ce îmi stă în putință să ajut orașul Timișoara pentru a trece peste această situație foarte dificilă.”, a declarat Alin Nica.

Vă reamintim că, timișorenii racordați la Colterm au rămas săptămâna trecută, pentru mai multe zile fără apă caldă și căldură, după ce E.ON a sistat furnizarea de gaz către compania de termoficare. Vineri, în 29 octombrie, primarul Dominic Fritz a anunțat că s-a reușit prelungirea contractului cu noul distribuitor de gaz până cel puțin la finalul acestei săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Contract pentru gaz până la sfârșitul săptămânii viitoare. Fritz vrea demiteri după bâlbâielile Colterm