CJ Timiș, dispus să vândă acțiunile la Schilift, dar nu în condițiile cerute de la Reșița. Nica: „Domnul Popa e iute la mânie și la vorbă”

semenic

Consilierii județeni au finalizat raportul cu privire la oportunitatea retragerii CJT din societatea Schilift, prin vânzarea acțiunilor deținute în cadrul companiei. Aleșii sunt, în principiu, de acord cu exitul din societate, însă au câteva condiții. Concluziile raportului vor fi supuse votului, cel mai probabil în plenul ordinar următor. 

După ce s-au contrat cu Executivul CJT Timiș în privința retragerii administrației județene din societatea Schilift și au format o comisie care să analizeze oportunitatea vânzării acțiunilor deținute în cadrul societății, consilierii județeni timișeni au finalizat un raport în care și-au prezentat concluziile.

Aleșii nu au fost de acord ca acțiunile deținute de CJT la Schilift să se tranzacționeze la valoarea acestora de acum 12-15 ani și nici ca prețul să fie plătit în 3 rate, așa cum propunea conducerea CJT, în proiectul de hotărâre inițiat de vicepreședintele Alexandru Proteasa. Comisia a verificat la fața locului oportunitatea vânzării acestor acțiuni. Urmează ca într-un plen ordinar viitor, aleșii care au constituit acea comisie de stabilire a oportunității vânzării să inițieze un proiect de hotărâre cu pașii pe mai departe. În principal, consilierii doresc să negocieze valoarea la care vor ieși din parteneriat.

„Îi rog pe colegii consilieri județeni care au făcut parte din comisie să inițieze proiectul de hotărâre privind demersul pe care îl propun privind această valorificare, întrucât proiectul precedent a fost inițiat de mine și l-am retras. Eu nu am mai făcut parte din comisie, nu m-am mai implicat în detalii și unul din consilieri sau toată comisia să inițieze demersurile pe mai departe.”, le-a spus vicepreședintele Alexandru Proteasa consilierilor județeni.

„L-aș ruga pe domnul vicepreședinte să ducă mai departe demersul tocmai pentru a nu bloca proiectul celor de la Caraș. Dumnealui știe mai bine cum se face și care e procedura, are și pârghiile la îndemână. Proiectul nu și-a schimbat fundamental obiectivul, ci doar e vorba de o continuare a analizei de preț și o comisie de negociere. Asta am propus noi în comisie.”, a replicat consilierul județean Pro România, Elena Micicoi.

O replică a dat și Raul Olajos, consilier județean USRPLUS.

„Dacă aveți vreo teamă și reținere, noi ne asumăm concluziile acelui raport și cred că nu avem o problemă să inițiem un proiect de hotărâre în care să propunem constituirea unei comisii care să negocieze până la urmă un preț, o valoare pe care o merită cetățenii județului Timiș, după o investiție peste care a trecut mai mult de un deceniu, în această procedură de exit.”, a spus Raul Olajos.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Dan Idolu (PSD): „Mă îndoiesc de buna credință a celor de la Caraș. Ați citit ultima declarație a domnului Popa?”

Social-democrații au dubii în ceea ce privește buna credință a autorităților de la Caraș-Severin care au în vizor achiziționarea acțiunilor deținute de CJT la Schilift. Îngrijorările au fost exprimate de consilierul PSD Dan Idolu. „Eu cred că nu e o problemă că inițiem. Important și decisiv este votul din consiliu. Eu mă îndoiesc totuși, nu am ce face, trebuie să spun, de buna credință a celor de la Caraș care, chiar recent, au dat declarații publice în care sunt oarecum intrigați de faptul că noi vrem să vindem de data asta. Adică noi fiind CJT. Singura mea îndoială spre dânșii se îndreaptă, nu spre consiliul județean sau aparatul tehnic al consiliului județean. (…) Ați citit ultima declarație a domnului Popa?”, l-a întrebat Idolu pe Alin Nica, președintele CJT.

„Noi vrem să vindem, dacă ei vor să cumpere bine, dacă nu vor să cumpere asta e. Noi ne facem datoria la solicitarea lor să le răspundem cu ce ne-ar conveni și ce ar fi în interesul locuitorilor din Timiș în speța în cauză. (…) Nu am citit, nu. Dar nu mă iau după declarații, că domnul Popa e destul de spumos în declarații și iute la mânie și la vorbă.”, a spus Nica.

„Da, dar trebuia să se relaxeze de data asta că e ceea ce și-a dorit. Sigur, nu la prețul pe care și l-a dorit, dar obiectivul, interesul Primăriei Reșița se atinge cu această decizie a noastră.”, a continuat Idolu, cu o nouă replică din partea lui Nica: „Eu suspectez că poate să fie și o tactică de negociere această efervescență de limbaj a domniei sale.”

Liberalii, care dețin majoritatea în CJT, le-au dat asigurări consilierilor județeni că vor vota proiectul pe care îl va iniția comisia de negociere.

Vă reamintim că, la această dată, SC Schilift are trei acționari: consiliile județene din Caraș-Severin și Timiș și Consiliul Local Văliug. CJT deține aproape 29% din numărul total al părților sociale. Societatea are în patrimoniu o suprafață de teren de aproape 60 de mii de metri pătrați pe care este amenajată pista de schi „Slalom uriaș”. La finalul anului trecut, consilierii locali din Reșița au adoptat o hotărâre pentru achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de CJT.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/