Ciucă: Tunisia este un partener important al României

nicolae ciuca premier 2
untitled design set 970x90 px

Relația României cu Tunisia trebuie consolidată, având în vedere interesele comune atât în domeniul energiei regenerabile, cât și în cel al migrației ilegale, consideră Nicolae Ciucă.

Tunisia este un partener important al României din zona mediteraneeană, iar relațiile dintre cele două țări au nevoie de un impuls, atât pe plan diplomatic, cât și comercial. Este concluzia întâlnirii pe care a avut-o premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, cu ministrul tunisian al Afacerilor Externe, Nabil Ammar. Discuțiile au vizat teme comune de interes, precum tranziția la un sistem energetic dominat de surse regenerabile, obiectiv de care Tunisia este la fel de interesată ca România.

nicolae ciuca si delegatie din tunisia

Problema migrației ilegale, o altă temă comună, afectează Europa la fel de mult precum zona Africii de Nord. „Reprezentând o țară aflată în prima linie a luptei pentru combaterea acestui fenomen, i-am mulțumit ministrului Ammar pentru eforturile depuse de autoritățile tunisiene în această direcție. Am agreat, împreună, că diplomația parlamentară are un rol activ în consolidarea relațiilor dintre țările noastre și că aprofundarea acestei linii de dialog va garanta beneficii în viitorul apropiat pentru ambele state.”, susține Nicolae Ciucă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/