Un consilier județean Pro România despre traseismul politic, după ce a trecut la PNL

alin nica anunta trecerea a șapte membri pro romania la pnl timis
untitled design set 970x90 px

Timișoara. PNL Timiș a anunțat racolarea mai multor membri Pro România între care un primar și un consilier județean. „Porțile PNL sunt deschise către toți cei care doresc să facă performanță în administrație”, a spus Alin Nica. 

Alin Nica a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că șapte membri Pro România trec la PNL Timiș. Deocamdată, doar verbal, altminteri și-ar pierde mandatul cei care ocupă funcții publice. Este vorba despre primarul comunei Otelec Silvia Fechete și consilierul județean Elena Micicoi.

Elena Micicoi a anunțat că a demisionat din toate funcțiile politice deținute la partid, dar nu și din cea de consilier județean.

„Mie mi se pare o ipocrizie maximă ca de la poarta Parlamentului în sus, spre Parlamentul European, să fie nepotrivire de caracter, iar până la poarta Parlamentului să fie traseism. Nu îmi voi da demisia din funcția de consilier județean și nu îmi voi pierde mandatul pentru că nu am semnat adeziune la PNL, m-am alăturat mișcării liberale, m-am alăturat grupului politic PNL și acest lucru îl voi apăra indiferent de situație. Sunt pregătită.”, a spus Elena Micicoi.

„Funcția este administrativă și trebuie să îmi îndeplinesc menirea de a-i reprezenta pe cetățeni. A pleca acum din mandatul de primar ar însemna să renunț la reprezentarea pe care mi-au oferit-o cei care m-au sprijinit și m-au votat în 2020.”, a argumentat Silvia Fechete, primarul de Otelec.

Nica: Nu cumpărăm aleși locali

Ceilalți membri Pro România achiziționați de PNL Timiș sunt Georgeta Bihoi, fostă vicepreședintă a filialei județene, Ionela Braica, fostă vicepreședintă a organizației de femei, Mirela Onețiu de la Sânandrei, Gheorghe Fechete – consilier local în comuna Pișchia și Valer Purja, viceprimarul comunei Otelec.

„Această întărire a PNL în Timiș vine ca parte a strategiei noastre de a veni cu cele mai bune candidaturi și oferte electorale pentru cetățeni și pentru a arăta că PNL este locul în care performanța administrativă și viziunea politică sunt criterii pe care noi punem mare preț. Evident că porțile PNL sunt deschise către toți cei care doresc să facă performanță în administrație și să urmeze, onest, o carieră politică în interesul cetățeanului. PNL va avea anul viitor de dus o luptă destul de acerbă pentru câștigarea încrederii cetățenilor cu celelalte forțe politice la cele cinci tururi de alegeri la care vor fi chemați cetățenii să își exprime voința.”, a spus Alin Nica, președintele Timiș care, recent, îl critica pe liderul PSD Timiș pentru racolările cu care se laudă.

În încercarea de a explica trecerea unor membri Pro România la PNL, Alin Nica a precizat: „Nu vin colegele pentru anumite proiecte pe care noi le-am putea da sau anumite sume de bani cu care unii sunt obișnuiți să cumpere aleși locali. (…) Știm că au fost și vor mai fi poate oportuniști care vor dori să ne calce pragul, dar sub acest aspect al calității umane suntem destul de restrictivi și selectivi.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/