Ciucă a rezolvat preluarea UCMR de către Hidroelectrica! Nedelcea să rezolve problema Arsenal!

nedelcea flavius

Nelu Popa anunță salvarea uzinei reșițene și așteaptă ca secretarul de stat PSD în Ministerul Economiei, Flavius Nedelcea, să se implice pentru redeschiderea fabricii de armament din municipiu!

Primarul Reșiței l-a convins pe premierul Nicolae Ciucă să se implice în problema convertirii datoriilor UCM către stat în acțiuni și să faciliteze preluarea uzinei de către Hidroelectrica după ce Florin Cîțu se făcuse că plouă. Nelu Popa îl determinase mai întâi pe Ludovic Orban să-și asume salvarea UCMR, fostul președinte PNL luându-și acest angajament în campania electorală, chiar pe scena din piața centrală a orașului. Numai că Orban a devenit istorie pentru PNL, iar Ciucă, valetul președintelui Iohannis, a avut alte preocupări. Nicolae Ciucă, în schimb, a făcut ceea ce aștepta edilul-șef. „Ne-a ajutat cu trecerea patinoarului de la Ministerul Tineretului și Sportului la Primăria Reșița, patinoar care a stat 25 de ani închis. Lui Nicolae Ciucă i-am transmis și că stabilisem cu Ludovic Orban să încercăm să salvăm UCMR. Transformăm datoriile pe care UCMR le are la statul român în acțiuni și încercăm să o introducem în Hidroelectrica sau să o preia statul român. A fost făcut auditul, a fost asumat de către Hidroelectrica. Hidroelectrica ne-a făcut ofertă de a prelua activele UCMR, dar lucrurile s-au poticnit undeva în luna septembrie. L-am sunat pe Nicolae Ciucă și într-o perioadă foarte scurtă de timp UCMR va fi absorbit de Hidroelectrica!”, a dezvăluit Popa la Express Live.

Primarul Reșiței spune că nu știe dacă Flavius Nedelcea, secretarul de stat PSD în Ministerul Economiei, s-a implicat sau nu în vreun fel în problema UCMR, dar așteaptă de la acesta să se preocupe de redeschiderea fabricii de armament Arsenal. Asta mai ales acum, când s-ar putea profita de situația fierbinte din Ucraina și de faptul că în apărare se investesc tot mai mulți bani. Avem IMR-ul, fabrica de tunuri. Cu Rheinmetall a fost un proiect, am avut memorandumuri pregătite de a fi semnate. Nemții trebuiau să vină să preia fabrica, să facă aparate de tragere și turele la Reșița. A căzut proiectul, deși aveam de la nemți hârtie că vin să semneze. A căzut, dar astăzi IMR-ul este tot la Ministerul Economiei și Flavius Nedelcea e acolo. Aștept de la partenerii noștri de la guvernare să ne spună ce facem cu IMR-ul. România a decis să aloce nu 2% din buget pentru apărare, ci de la anul 2,5% din PIB. Cam 7 miliarde de euro! Dacă băgăm 7 miliarde de euro în apărare, mă aștept ca la nivel de Guvern să se hotărască să vină 3-4 miliarde în capacitățile noastre de producție. Noi cumpărăm azi praf de pușcă din Serbia. De ce să nu producem în România? În situația în care ne găsim acum, cu conflict la granița noastră de Est, să ții fabricile astea în conservare de atâția ani mi se pare anomalie! Aștept de la partenerii de guvernare, în loc să ne ciomăgim aici pe plan local, să ia niște măsuri și să facă un pas.”, a mai spus Nelu Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/