Look nou pentru căminul din Brebu

camin cultural brebu

Peste două milioane de lei primește administrația locală din Brebu pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural din centru de comună.

Vești bune pentru localnicii din Brebu, după ce proiectul depus de administrația locală, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru modernizarea căminului cultural, a primit undă verde la finanțare din partea Ministerului Dezvoltării. Primarul Ion Țicheriu spune că finanțarea, care se ridică la 2,5 milioane de lei, este mai mult decât binevenită în contextul în care clădirea nu a mai beneficiat de investiții serioase de peste un deceniu.

„Ultimele lucrări s-au făcut aici în urmă cu 12 ani, pe vremea când eram viceprimar la Brebu, așa că este nevoie de reparații capitale. Sunt prevăzute lucrări ample: se va schimba acoperișul și se vor monta panouri solare, clădirea va fi anvelopată și eficientizată energetic. Se vor monta instalații de încălzire în pardoseală, se vor schimba ușile și ferestrele și instalația electrică veche. La final, va ieși un proiect deosebit, de care toată lumea va fi mulțumită. De menționat și că, prin același proiect, vom amenaja pe raza comunei și două stații pentru încarcarea electrică a mașinilor.”, ne-a declarat primarul comunei Brebu.

Momentan a fost aprobată doar finanțarea proiectului, urmând ca până la sfârșitul lunii sau, cel târziu, în ianuarie – februarie 2023, să se semneze și contractul cu Ministerul Dezvoltării. În ceea ce privește demararea propriu-zisă a lucrărilor, acestea nu vor începe mai devreme de iulie – august 2023.