Cîțule, du-te, bă, la baie și dă-ți două palme

Am mai spus-o și o repet, șeful Statului Major al Armatei spaniole a demisionat din funcție deoarece se vaccinase peste rând. Că acolo, la ei, la iberici, așa este: poți să fii rege, poți să fii ministru, Messi, liftier, Nadal sau pantofar, stai la rând ca toată lumea pentru o șaormă, un hot dog sau ce s-o mai vinde pe meleagurile alea. Cu atât mai mult respecți regula cu cât vine vorba de vaccinarea anti-COVID. Pe plaiurile mioritice ale Dâmboviței, Argeșului și Oltului, nici pomeneală de rușine sau de onoare. Ce sunt alea?

La noi nu se știe de astea, deși în trei luni au ars de vii 20 de pacienți în spitale. Da, dar prea puțini ca să urnească din loc o clasă conducătoare rumegătoare de programe și proiecte de țară. Nu i-am văzut nici pe Orban și nici pe Cîțu să vină la televizor, în fața națiunii, să-și fi cerut scuze public pentru nenorocirile alea. Cu atât mai puțin pe herr Iohannis, care ar fi avut, în sfârșit, ocazia să ne arate că este președintele tuturor românilor și nu doar al liberalilor. Doar n-or fi proști să o facă. Cu atât mai mult să-și dea demisia. Decât să creeze un precedent atât de periculos, mai bine au stat în banca lor, aruncând vina pe greaua moștenire lăsată de Veorica Dăncilă, cea cu siguranțele de la tabloul electric care sar ca semințele de la lubeniță, cu aerotermele și reșourile model vechi!

Bă, cât de penibili puteți fi cu explicații de genul ăsta? Cât de tâmpiți ne credeți să punem botu’ la inepțiile voastre? Cine e prostul, bă, să vă creadă că prizele din saloanele de la „Matei Balș” au fost suprasolicitate din cauza telefoanelor mobile puse la încărcat? Auzi, mă frate, suprasolicitare de la niște amărâte de încărcătoare. Bolnavii ăia n-aveau altă treabă decât să-și încarce telefoane! Nu, nu prizele și telefoanele au fost de vină, ci indiferența și neputința voastră. Recunoașteți că nu sunteți decât niște filfizoni politici, la fel ca ăia de pe vremea lui nenea Iancu, și vă acord circumstanțe atenuante. Că vă place să vă auziți vorbind despre „succesurile” campaniei de vaccinare și voi nu sunteți în stare nici măcar să asigurați dozele pentru pensionari.

Așa că, Cîțule, du-te, bă, la baie și dă-ți două palme, după care privește-te în oglindă. Dacă îți place cum arăți după două luni de șefie la Palatul Victoria, fă-ți freza cu prosopul, parfumează-te, îmbracă-te și pleacă la serviciu. Dacă nu, trage apa, că prea pute ce faceți voi, bă!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/