Cîțu are dreptate: românii trăiesc bine!

Cîțu

Cât de bine? Ei, și voi acuma. Depinde de ce își dorește fiecare de la viață. Ăia care vor să râgâie doar după icre negre și șampanie adusă la masă cu roaba, aleg joburile plătite cu 3.000 de euro. Sau peste suma asta. Ce-i drept, doar 1% dintre români se încadrează aici și asta doar de când conduce Cîțu țara. De voie, de nevoie, cei mai mulți preferă stilul tradițional al ultimilor ani, cel cu zicala: „nu au nici după ce bea apă”. Sigur, e o exagerare, o invenție a opoziției perfide. O prostie mare cât Casa Poporului, căci în România nu s-a murit de foame nici pe vremea lui Ceaușescu, cu atât mai puțin acum, când roșiile țăranilor se strică pe marginea drumului și când alimentările sunt îmbâcsite de marfă străină.

Chestia asta cu salarii de 3.000 de euro, deși nu e o mare scofală, dacă stai să te gândești bine, a spus-o Cîțu-pușcărie (vorba lu’ Cornel Nistorescu), aruncându-și ochii într-o dimineață peste statisticile BNR întocmite de Veorica Dăncilă. Cum le-a citit, cum s-a luminat la față, precum fata mare aflată la prima ei întâlnire autentică, cu muzică-n surdină, șampanie și lumânărele parfumate. „Bă, mucles. Să nu vă mai aud că nu știu să conduc țara. Eu și beat o conduc mai bine decât alde Orban, să dau un singur exemplu”, ar fi zis răbufnit Cîțu în timp ce-și făcea freza cu prosopul în fața oglinzii.

La noi în județ, s-ar putea ca procentul ăsta să nici nu existe. Că are dreptate nea Florin când spune că economia liberală pe care el o conduce ca un șef de atelaj tras de doi boi, priceput ce e, creează oportunități pentru toți românii, prin investiții și locuri de muncă bine plătite. Păi în Caraș-Severin despre ce investiții vreți să vorbim? Despre alea care nu există ori despre cele care mai răsar pe ici, pe colo, la care impozitele pe salarii pleacă acolo unde firma respectivă își are sediul?

Așa că nu încercați să aruncați cu bolovani în bietul Cîțu, ci ați face mai bine să vă apucați de băut. Că știți cum e, după trei-patru beri, toate femeile sunt frumoase și toți câinii umblă cu covrigi în coadă. Cam asta încearcă să ne sugereze premierul, dacă nu v-ați prins până acum.