Cărășenii au dat aglomerația urbană pe viața la țară!

Fie că este vorba despre noul val de fonduri europene axate mai mult pe agricultură, fie pentru că prețurile legumelor și fructelor au crescut considerabil în ultimii ani, o parte dintre cărășeni au hotărât să-și mute reședința permanentă la țară.

Pe lângă naționalități diferite, cărășeni plecați și genul feminin la putere, recensământul de acum doi ani a demonstrat că locuitorii județului de la orașe au hotărât să se mute în mediul rural. Atrași de aerul curat, de liniștea de la țară sau de potențialul agricol, 0,6 la sută dintre cărășeni s-au mutat din mediul urban în mediul rural.

În municipii și orașe trăiesc 160,55 mii persoane, reprezentând 54,3 la sută din totalul populației stabile. Față de situația de la penultimul recensământ, ponderea populației stabile din mediul urban a scăzut cu 0,6 puncte procentuale în favoarea mediului rural”, a explicat Gheorghe Petre, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică din Caraș-Severin.

Pentru acei orășeni care și-au lăsat apartamentul din mijlocul orașului pentru viața la țară, fondurile europene ce vor putea fi accesate de anul viitor se vor potrivi ca o mănușă. Bazate mai mult pe agricultură, pentru promovarea mediului rural, aceste fonduri pot fi accesate cu o condiție: persoana în cauză să aibă diplomă în agricultură, diplomă ce se obține în urma unui curs fie în cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, fie la alte organizații private.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/