FOTO: Autorităţile locale simulează accidentele!

Ploile abundente din ultimele 24 de ore au pus pe treabă autorităţile publice locale şi personalul din formaţiunile de situaţii de urgenţă din Caraş-Severin. Aceştia au realizat un exerciţiu de intervenţie în cazul producerii unei alunecări de teren.

Reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin au invadat ieri Bulevardul Muncii Nr.25 din municipiu şi şi-au început exerciţiile. Mai exact, aceştia au simulat producerea unei alunecări de teren în urma căreia a fost afectat un sector de drum de 15 metri. Un autoturism, aflat în momentul respectiv în deplasare pe acel sector, a fost surprins de alunecarea de teren şi a fost antrenat în albia râului Bârzava. Echipe mixte de intervenţie au fost mobilizate pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor alunecării de teren, dar şi pentru salvarea a două victime din autovehicul.

Prin acest exerciţiu de intervenţie s-a urmărit: antrenarea autorităţilor publice locale, a agenţilor economici pentru conducerea de intervenţie în vederea limitării şi lichidării urmărilor alunecărilor de teren, precum şi în realizarea măsurilor de protecţie şi intervenţie; antrenarea personalului din formaţiunile de situaţii de urgenţă în desfăşurarea activităţilor de limitare şi înlăturare a urmărilor alunecărilor de teren; pregătirea populaţiei şi a salariaţilor pentru cunoaşterea şi aplicarea măsurilor de protecţie individuală şi colectivă”, a explicat Roxana Topală, purtător de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

DSC03334 DSC03354

Prin această simulare, administraţia locală a ţinut să perfecţioneze şi deprinderile participanţilor în vederea organizării cooperării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a formaţiunilor pentru situaţii de urgenţă cu celelalte forţe stabilite. Totodată, să verifice funcţionarea fluxului informaţional cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi a legăturilor de comunicaţii.

DSC03373  DSC03429

DSC03434 DSC03317

 

banner 1000 x 100 hd