Circulația rămâne închisă la Dunăre!

CNADNR SA a decis la începutul lunii aprilie închiderea temporară a circulației pe DN 57, între localitățile Svinița și Berzasca, în vederea punerii în siguranță a participanților la trafic, recomandându-se ca variantă de ocolire un alt traseu.

Cel pe care șoferii pot circula în siguranță este DN 57 Orșova – DN 6 Iablanița – DN 57 B Oravița –  DN 57 Moldova Nouă.

Din cauza ploilor și a fenomenului de îngheț-dezgheț, în ultima perioadă, pe DN 57 km 65+600 dreapta, s-a produs o alunecare de teren, favorizând dislocarea unor  blocuri de piatră cu dimensiuni între 5 și 50 metri cubi.

„Menționăm că în urma reviziei efectuate pe sectorul în cauză de către muncitori din cadrul S.D.N. Orșova s-a constat că zona, pe o lungime de cca 50 – 60 m, este încă activă, existând  pericolul de desprindere de blocuri de stâncă ce pot surprinde în orice moment participanții la trafic, având ca urmări posibile pierderi de vieți omenești. Având în vedere faptul că versantul se află în limita de proprietate administrată de  R.N.P. Romsilva , D.R.D.P. Timișoara a notificat Directța Silvică Mehedinți să procedeze la execuția lucrărilor de descărcare a versantului pentru ca CNADNR SA, prin DRDP Timișoara, să poată demara lucrările de eliminare a celor două stânci de pe partea carosabilă în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de oficialii de la drumuri.

Astfel, DN 57, km 65+600, între localitățile Svinița și Berzasca, va rămâne închis până când se vor asigura condițiile optime de trafic.

 

 

banner 1000 x 100 hd