Circulația pe o stradă importantă din Timișoara, regândită după modernizare. Pistele vor fi mutate pe carosabil

după

Primăria Timișoara intenționează să regândească modul în care se circulă pe strada Gheorghe Lazăr, la finalul lucrărilor de modernizare. Astfel, pistele de biciclete vor fi mutate pe carosabil, iar trecerile de pietoni vor fi supraînălțate.

Strada Gheorghe Lazăr, una dintre cele mai importante artere din Timișoara, se află în plin proces de reabilitare. Primăria Timișoara anunță că intenționează să schimbe modul în care se circulă pe această stradă, la finalul lucrărilor de modernizare.

Mai precis, se amenajează porțiunea din stradă cuprinsă între Calea Circumvalațiunii și B-dul Cetății, lucrările fiind executate de către Societatea de Drumuri Municipale, o companie a Primăriei Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, intervenția vizează lucrări de reparații la calea rutieră și transformarea locurilor de parcare în spic (oblice), de pe partea dreaptă a drumului venind dinspre Circumvalațiunii, în locuri de parcare paralele cu trotuarul. Această intervenție va elibera o a doua bandă pentru mașini. Se amenajează noi locuri de parcare pe porțiunile de stradă unde acum nu sunt locuri de parcare. De asemenea, pista de biciclete de pe trotuar va fi mutată pe carosabil, cu măsuri care să asigure siguranța bicicliștilor.

Gheorghe Lazăr este unul dintre principalele culoare de mobilitate din Timișoara, care face legătura între centrul orașului și zona periurbană. Aici se va realiza una dintre primele piste de biciclete, care nu sunt simple linii trase pe trotuar, ci relocăm pista complet pe carosabil, cu delimitarea necesară și măsuri de siguranță pentru bicicliști. Pista actuală este improprie, cu suișuri și coborâșuri abrupte care pun în pericol și bicicliștii și pietonii. Introducem și măsuri de siguranță pentru pietoni, prin amenajarea de treceri supraînălțate. De asemenea, vom avea două benzi de circulație pe ambele sensuri de mers, doar prin regândirea modului în care distribuim spațiul între toți participanții la trafic”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Porțiunile de stradă, care nu au amenajate locuri de parcare, vor fi introduse în circuitul Timpark, oferind în total 64 de locuri de parcare și trei locuri de aprovizionare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

51647e39 d0f5 4b5f a78d 2939f1c5e85c

7be7857a c881 4831 bb2f d34e6d08a3c1

înainte

a8628bf1 03fd 499a 8a7e d62f3925bd79

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/