Circuite refăcute la Spitalul „Victor Babeș” din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus

untitled design set 970x90 px

Secțiile Pneumologie 1 și 2 de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au fost reorganizate, iar mai multe saloane au fost incluse în zona roșie COVID-19.

Astfel, au fost puse la dispoziție încă 45 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, iar în total sunt 181 de locuri.

„Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, am fost  nevoiți să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roșie și am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienților COVD-19 sunt dotate cu instalații de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienții cu forme medii sau severe de infecție cu noul coronavirus. Din păcate, însă, dacă nu se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecție, în câteva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, în continuare, mai multe saloane din Secția de Pneumologie pentru pacienții non-covid”, a spus Diana Manolescu, directorul medical al unității sanitare.

Medicul transmite că pacienții cu BPOC (Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică) și către cei care suferă de neoplasm pulmonar se pot adresa unității sanitare.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Este nevoie ca aceștia să fie în continuare diagnosticați și să le fie urmărită evoluția bolii”, a mai spus Diana Manolescu.

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secție externă a Spitalului „Victor Babeș”. În această unitate sanitară sunt 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică sunt internați 35 de pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19. Coordonatorul secției externe este doctorul Ovidiu Roșca.

În Spitalul de Boli Infecțioase sunt internați peste 140 de pacienți, dintre care 13, în Terapie Intensivă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/